Hoi, ik ben Ileen van Es en ik ben derdejaars student ALPO. Dit jaar zal ik als student-lid van het CoördinatieTeam ALPO de ALPO studenten vertegenwoordigen.

Het CoördinatieTeam van de ALPO bestaat uit coördinatoren en medewerkers van de Universiteit en de Hogeschool. Ongeveer 1 keer per 3 weken komen we samen om te vergaderen. Binnen dit team worden met name inhoudelijke zaken rondom de opleiding besproken, zoals bijvoorbeeld de curriculumvernieuwing. Daarnaast regelt dit team ook allerlei praktsiche zaken, denk bijvoorbeeld aan de diploma-uitreiking of de introductieweek. Mijn rol hierin is om de stem van de studenten te laten horen. Ik kijk kritisch mee met de plannen die gemaakt worden en zorg ervoor dat het CoördinatieTeam weet wat er speelt onder studenten.

Verder coördineer ik vanuit deze functie ook de PromoCie van de ALPO. Bovendien krijg ik vanuit deze positie ook de kans om een aantal leuke projecten op poten te zetten, zoals het ALPO-koor. Dit zijn natuurlijk de leuke extra’tjes! Maar het belangrijkste blijft natuurlijk ervoor zorgen dat de studenten gehoord worden!

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Neem dan contact via i.j.vanes@students.uu.nl of laat een berichtje achter op de facebookpagina van de Inspraak.