Commissies

VOCUS heeft 18 commissies die samen allerlei activiteiten verzorgen. Binnen een commissie leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel leuk. Je bent nauw betrokken bij VOCUS en leert vele mensen kennen. Op deze pagina vind je de commissies die VOCUS rijk is.

Onze commissies

AlmanakCie

De nieuw geïntroduceerde AlmanakCie zal vanaf collegejaar 2018-2019 verantwoordelijk zijn voor het samenstellen en uitbrengen van de VOCUS Almanak.

ChefCie

Deze commissie organiseert voor haar leden activiteiten die draaien om het koken van eten en het opeten hiervan. Bij activiteiten kan gedacht worden aan themadiners en BBQ’s, waar leden gezellig samen kunnen komen en gezamenlijk kunnen eten.

CreaCie

De CreaCie is de commissie die zich richt op allerlei creatieve activiteiten binnen de verschillende disciplines. Denk hierbij aan muziek, film, musical, theater en dans.

DiesCie

De DiesCie is de commissie die activiteiten organiseert voor de verjaardag van VOCUS. Een week lang zullen er activiteiten plaatsvinden die representatief zijn voor VOCUS en gezamenlijk vieren we haar verjaardag.

ExcurCie

Alle studie-gerelateerde uitjes worden door deze commissie georganiseerd. De nadruk ligt op bedrijven waar je niet meteen aan zou denken, zoals een kijkje achter de schermen bij NEMO en op bezoek bij NTR.

FeesCie

De FeesCie is de commissie die alle feesten en borrels van VOCUS organiseert. Er worden per jaar minimaal 5 borrels en minimaal 3 grote feesten (samen met andere studieverenigingen) door VOCUS gegeven.

FotoFilmCie

De FotoFilmCie is verantwoordelijk voor het maken van foto’s (en filmpjes) op feestjes, borrels en andere activiteiten die VOCUS organiseert. Deze foto's verschijnen op hun eigen Facebook, zo zorgen ze voor een prachtig overzicht van alle activiteiten

KampCie

De KampCie organiseert het supertoffe introductiekamp van VOCUS voor de nieuwe eerstejaars van de ALPO en alle Onderwijswetenschappen.

LedenweekendCie

De LedenweekendCie organiseert een ontspannend en gezellig weekendje weg voor actieve leden uit verschillende jaarlagen.

MannenCie

Om de mannen van VOCUS wat extra aandacht te geven, is de MannenCie in het leven geroepen. De mannen in deze commissie zullen allerlei echte mannenactiviteiten gaan organiseren. Denk hierbij aan een biercantus of een pokeravond.

PromoCie

De PromoCie zorgt ervoor dat alle gemotiveerde scholieren Onderwijswetenschappen of ALPO kunnen vinden op de open dagen. Daarnaast nemen zij deze toekomstige studenten een dagje mee om van de opleiding te proeven.

RedakCie

De RedakCie is de commissie die het verenigingsblad, de Focus, in elkaar zet. Dit blad staat vol met leuke weetjes, interviews, studie-inhoudelijke onderwerpen en commissienieuws.

SponsorCie

De SponsorCie houdt zich bezig met de sponsoring van VOCUS. Het bereiken van mensen en bedrijven kan op veel mogelijke manieren, waarbij creativiteit en out-of-the-box-denken komt kijken. Binnen deze commissie vergader je regelmatig en ben je op professioneel niveau bezig met de vereniging.

SportCie

De SportCie organiseert een viertal sport gerelateerde activiteiten in het jaar. Hierbij valt te denken aan sportactiviteiten als Glow-in-the-dark Trefbal en (Mario)Mini Games. Daarnaast organiseert deze commissie ook de Batavierenrace.

StudiereisCie

De StudiereisCie is de commissie die de studiereis organiseert. Ieder jaar wordt er weer een andere supervette bestemming in Europa gekozen. Zij organiseren zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten op de bestemming.

SympoCie

Zoals de naam het al zegt, zal de SympoCie een symposium organiseren. Een symposium is een dag waarbij je rond een thema sprekers uitnodigt. Ook kun je denken aan discussies of (kleine) workshops.

ViCie

Deze commissie organiseert allerlei activiteiten die gericht zijn op carrière en jouw onderwijskundige toekomst door werknemers uit het werkveld uit te nodigen. Hierbij kan gedacht worden aan workshops en lezingen.

VIPCie

De VIPCie organiseert de VOCUS Introductie Periode. Het gaat hier om een drie-/viertal te gekke activiteiten, zoals Borrelbootje, the insane game of de Rescue challenge.

Commissiebattle

Elk jaar barst de strijd der commissies weer los in de commissiebattle. Dit is een wedstrijd tussen de commissies van VOCUS onderling. Het uiteindelijke doel is de meeste punten binnen te halen. Punten kun je binnenhalen door aanwezig te zijn bij activiteiten en/of door opdrachten uit te voeren. Dit jaar konden commissies punten halen met bijvoorbeeld: “Raad het geluid”. Commissies kunnen onderling ook battelen. Daag elkaar uit en wie weet win jij als commissie de prijs!