Wie zijn wij?

VOCUS is dé studievereniging voor alle Onderwijswetenschappen en Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) studenten aan de Universiteit Utrecht. De vereniging bestaat uit bijna 460 leden en heeft daarnaast een grote groep alumni-leden.

De vereniging is opgericht op 20 september 1991 te Utrecht. VOCUS staat voor Verenigde Onderwijskunde Commissies der Utrechtse Studenten.

Studeren

We kunnen het elkaar natuurlijk ook een stukje makkelijker maken! Via VOCUS ontvang je zowel gratis samenvattingen (gemaakt door onze leden) als betaalde professionele samenvattingen.

Ook kun je bijlessen volgen voor MTS of je laten helpen door medestudenten.

Ontspannen

Daarnaast kun je genieten van borrels, feesten en allerlei activiteiten. Bijzondere sporten (bossabal bijvoorbeeld), losgaan in de kunstacademie, mannelijke activiteiten (Biercantus bijvoorbeeld), samen dineren... Noem maar op!
Het jaar start met een kamp voor eerstejaarsstudenten. Verder is er een ledenweekend voor alle leden. Dit jaar vieren we samen het 25-jarig bestaan van VOCUS.

VOCUS zorgt voor veel bonding en gezelligheid!

Verbreden
Wat kun je eigenlijk doen met je studie? Welke vraagstukken spelen er in onderwijsland? Leden kunnen hun beeld van hun toekomstige werkveld verbreden door interessante lezingen en excursies naar bedrijven.

Verder wordt er ieder jaar een gaaf symposium en studiereis georganiseerd.

Organisatie

De vereniging heeft een zeskoppig bestuur dat verantwoordelijk is voor de vereniging. Dit bestuur wordt ondersteund door de Raad van Advies en achttien commissies met actieve leden die zich inzetten voor de organisatie van zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten.

Samen kun je van gave ideeën werkelijkheid maken!

VOCUS-kamer

Kamer F3.02 van het Langeveldgebouw op de Uithof is dé plek voor een goed gesprek met een lekkere kop koffie en een koekje. Even een break nodig tussen het studeren door? Gewoon zin in een boel gezelligheid? Op onze verenigingskamer is er altijd wel iemand in voor een spelletje, filmpje of muziek! Check op de homepage de openingstijden.

Netwerk

Het netwerk van VOCUS bestaat uit leden, alumni, verwante studieverenigingen, afdeling Educatie van Universiteit Utrecht, bedrijfsrelaties en externen. Samen slaan we ieder jaar de handen ineen voor een geslaagd studiejaar.

Media & Verenigingsblad

Leden en externen blijven op de hoogte door middel van verschillende sociale media, een tweewekelijkse nieuwsbrief, het verenigingsblad ‘Focus’ en de Almanak.

De Focus wordt aan alle leden verstrekt sinds de oprichting van de vereniging. In het blad is er naast onderwijswetenschappelijk nieuws ruimte voor foto’s, verhalen van leden en artikelen.
De RedakCie probeert haar lezers zoveel mogelijk te betrekken bij het invullen van het blad. Ieder jaar ondergaat de Focus een vernieuwing van vormgeving en inhoud. De Focus is zowel op papier als online te ontvangen.