Geïnteresseerd in bestuur?

Elk jaar staat er binnen VOCUS een nieuw bestuur aan het roer. Via een sollicitatieprocedure wordt er aan het eind van elk jaar een nieuw (kandidaats)bestuur gekozen. Wil jij alles uit je jaar halen, meer uitdaging, een hogere betrokkenheid binnen VOCUS, meer uit je studie, bouwen aan je CV en netwerk, veel leren, feesten, borrelen, activiteiten bijwonen en vooral veel genieten? Met andere woorden: lijkt het je heel interessant of ben je misschien geïnteresseerd in een bestuursfunctie, lees dan vooral verder.

Procedure

Bestuursinformatieavonden

Voor leden die mogelijk geïnteresseerd zijn in een bestuursfunctie (of een rol binnen de RvA) bij VOCUS organiseren we twee bestuursinformatieavonden. Deze avonden gaan over hoe VOCUS precies in elkaar zit en wat je als bestuurslid doet. Er zal veel ruimte zijn voor vragen en gezellige gesprekken en verhalen. Misschien kom je er zo achter dat bestuur iets voor jou is, of dat je een rol binnen de RvA helemaal ziet zitten.

Sollicitatieprocedure

Ben je er helemaal van overtuigd dat een bestuursfunctie wat voor jou is? Dan kun je een sollicitatiebrief insturen en zal er aan de hand van die brief een sollicitatiegesprek plaatsvinden met het huidige bestuur en een persoon van de RvA, deze brieven en gesprekken zijn zeer vertrouwlijk. Aan de hand van deze gesprekken en het advies van de RvA gaat het huidige bestuur in beraad om een kandidaatsbestuur te vormen.

Inwerktijd

Als je één van de gelukkigen bent die gekozen is voor het nieuwe (kandidaats)kandidaatsbestuur start de inwerktijd. Er zal een heel inwerkweekend zijn waarin je met het huidige bestuur een heel weekend alles doorneemt om je zo klaar te stomen voor je komende bestuursjaar. Deze inwerktijd zal duren tot de wissel-ALV in het nieuwe academisch jaar, waarin het nieuwe bestuur het stokje definitief overneemt.

Planning

Bestuursinformatieavond #1

Woensdag 7 maart 18:30

Een gezellige avond waar je op een heel laagdrempelige manier kan kijken of een bestuursjaar misschien iets voor jou is.

Deadline sollicitatiebrief

Vrijdag 27 april 23:59

Uiterste moment tot waarop je je sollicitatiebrief kunt sturen naar info@svvocus.nl.

Inwerkweekend

Vrijdag 25 t/m zondag 27 mei

Op dit weekend wordt het aankomende bestuur klaargestoomd voor het komende jaar.

Wissel-ALV

Donderdag 20 september

Op deze ALV zal het kandidaatsbestuur definitief het stokje overnemen van het op dit moment nog huidige bestuur.

Bestuursinformatieavond #2

Woensdag 25 april

Een interactieve avond waar je functiespecifiek meer te weten kunt komen wat bestuursfuncties en een bestuursjaar inhouden.

Bekendmakingsborrel

Dinsdag 22 mei 21:00

Op deze borrel zal het (kandidaats)kandidaatsbestuur bekendgemaakt worden aan de vereniging.

Goedkeurings-ALV

Donderdag 7 juni

De ALV krijgt hier de kans om het (kandidaats)kandidaatsbestuur (en haar plannen) goed te keuren.