Activiteiten

Bekijk hiereen overzicht van de aankomende activiteiten! Ben jij er bij?

Netwerkborrel

Jouw weg naar succes

Georganiseerd door: ViCie
03-05-2021 van 19:00 tot 21:30

Over een paar weken is het alweer tijd voor de laatste activiteit van de ViCie. Niet getreurd, dit wordt namelijk wél een enorm interessante en leuke avond waarop jij kennis kan maken met veel verschillende professionals, die actief zijn binnen het werkveld! De avond zal worden geopend met onze gastspreker, namelijk Tweede Kamerlid Lisa Westerveld. Lisa Westerveld zit namens GroenLinks in de Tweede Kamer, waar ze zich actief bezighoudt met onder andere onderwijs, wetenschap en jeugdzorg. Deze verkiezingen heeft zij door middel van voorkeurstemmen wederom een zetel in de Tweede Kamer weten te bemachtigen. Zij gaat ons meer vertellen over de waarde van haar netwerk, hoe zij haar netwerk gebruikt om zich hard te maken voor beter onderwijs en tegen welke zaken zij aanloopt met betrekking tot onderwijshervormingen.

Na deze interessante opening, zullen jullie in drie verschillende rondes de kans krijgen om in gesprek te gaan met verschillende onderwijsprofessionals. Met trots willen wij jullie voorstellen aan onze professionals: Splended Learning, Ministerie van OCW, Marieke Renkema, PentaRho, B&T, Edupos en Leren voor de Toekomst. Voor meer informatie met betrekking tot alle professionals kun je terecht bij het evenement op Facebook of op je memberpagina. Tot slot zal er een borrel plaatsvinden waarbij jullie gezellig met elkaar én de deelnemende organisaties in gesprek kunnen gaan. Lekker netwerken dus!

Deze leerzame en gezellige avond zal online plaatsvinden op maandag 3 mei van 19:00 tot 21:30 uur en wordt mede mogelijk gemaakt door VIDIUS Studentenunie! Na 21:30 uur kunnen jullie gezellig met elkaar borrelen! Wij zullen jullie hiervoor van een borrelpakketje voorzien! Dat wil je toch niet missen?

Wil je met iemand samen zitten, dan kan dit uiteraard. Denk er wel aan dat je maar met z’n tweeën samen mag zitten op 1,5 meter en houd rekening met een (eventuele) avondklok. Laat ons even weten met wie je eventueel samen gaat zitten in een opmerking bij je inschrijving. Schrijf je snel in via je memberpagina. Doe je dit uiterlijk 23 april, ontvang je een heerlijk borrelpakketje van ons. Na 23 april zullen de pakketjes worden verzonden, zodat jullie deze op tijd thuis hebben voor de netwerkborrel. Je kunt je na 23 april uiteraard wel nog aanmelden, maar dan zul je geen borrelpakket meer ontvangen.

De ViCie kijkt al erg uit naar de netwerkborrel!

Op kamp met de MannenCie

Wie is er nog te vertrouwen?

Georganiseerd door: MannenCie
04-05-2021 van 09:00 tot 00:00

De MannenCie heeft niet stilgezeten. Kratten bier zijn er doorheen gevlogen, tientallen adtjes zijn getrokken en er hebben verschillende brainstormsessies plaatsgevonden; maar het is ons gelukt! De derde activiteit van het jaar komt er weer aan en de MannenCie heeft zijn eigen draai gegeven aan het spel Weerwolven!

Jullie gaan op schoolkamp. En nee, niet zomaar een schoolkamp… Dit wordt een kamp om nooit te vergeten! Van dinsdag 4 mei tot en met vrijdag 7 mei gaan jullie met de MannenCie (online) een midweekje op schoolkamp! In zes tenten wordt er gestreden om in de meerderheid over te blijven; met stemrondes probeer je de leerlingen uit de andere tenten (of dat nou nerds, goths of grapjassen zijn) weg te spelen. Elke dag kunnen speciale kampactiviteiten gedaan worden om met jouw tent nóg meer stemmen te veroveren. Vrijdag wordt het kamp afgesloten met een vrijblijvende borrel waar de winnaar in bekend wordt gemaakt; er zijn voor de rest dus geen verplichte online kamppreken.

Wie is nog te vertrouwen? Wie blijkt voor een tweede tent te strijden? En wie overleeft kamp MannenCie?

Cooking Class

Een avond in de Se7ende hemel!

Georganiseerd door: ChefCie
11-05-2021 van 18:00 tot 20:00

LET OP: je kunt je inschrijven voor de activiteit inclusief alle benodigde ingrediënten + deelname aan de kookworkshop. OF je kunt je inschrijven voor de activiteit zonder tasje. Kies de juiste link op je memberpagina.

De terrassen en restaurants zijn nog gesloten, maar daar laten we ons niet door tegenhouden. We halen de Utrechtse gezelligheid en lekkernijen gewoon onze eigen keuken in! Op dinsdag 11 mei zullen we ons in de Se7ende hemel bevinden tijdens de laatste activiteit van de ChefCie: ‘Cooking Class’! De chefkoks van het Utrechtse restaurant Se7en zullen ons tijdens een twee-uur-durende kookworkshop begeleiden in het kook- en opmaakproces van een waar viergangendiner. Altijd al willen leren koken als een echte chef? Dan is dit wat voor jou!

Bang dat je dit als arme student niet kan betalen? Een all-inclusief viergangendiner is nog nooit zo goedkoop geweest! Voor 8 euro krijg je:
een tasje met alle benodigde ingrediënten, samengesteld door Se7en;
een flesje rode of witte wijn;
deelname aan de kookworkshop, gegeven door de chef-koks van Se7en.

De ingrediënten en wijn zijn op dinsdag 11 mei af te halen op de Uithof. De Cooking Class zelf zal op 11 mei van 18:00-20:00 uur gegeven worden. Lukt het je niet om de ingrediënten op te komen halen, maar wil je wel aan de Cooking Class meedoen? Dat kan! Gratis kan je meedoen aan de kookworkshop, hier krijg je dan een boodschappenlijstje voor opgestuurd.

Into the City

Op wie (festi)val jij?

Georganiseerd door: FeesCie
12-05-2021 van 16:00 tot 22:30

We hebben heugelijk nieuws voor jullie! Op woensdag 12 mei zal het enige echte Into The City festival plaatsvinden, waarbij je samen met je vrienden door Utrecht zal trekken! Onderweg zal je langs enkele horecalocaties komen en zal je bij FeesCie-leden enkele opdrachten moeten vervullen om je festivalexperience helemaal af te maken.

Voor onderweg krijg je een pakketje gevuld met benodigdheden. Je kan kiezen tussen twee soorten pakketten: met alcohol en zonder alcohol. Voor het pakket met alcohol betaal je ongeveer €16,-, voor het pakket zonder ongeveer €12,-. Je komt op dit festivalterrein enkele horecalocaties tegen, dus zit niet je hele pakketje van €12,- of €16,- vol met producten. Je betaalt hiermee dus ook al voor de cafés waar je langsloopt (zie het als de foodtrucks op een festivalterrein)!

Je kan met twee vrienden (ook je vrienden van studieverenigingen PAP, Usocia of Sticky) meedoen, dus geef bij je inschrijving aan met wie jij in een groepje zou willen. Je kunt je met een groep van maximaal drie personen inschrijven voor een shift van 16:30 uur tot 19:00 uur, of van 19:30 uur tot 22:00 uur. Of je vervolgens ook daadwerkelijk wordt ingedeeld in deze shift, is niet zeker maar we gaan ons best doen!

Op 5 mei sluiten de inschrijvingen om 23:59 uur, dus wees er snel bij! We hebben beperkte plekken voor ons festival, dus zorg dat je je snel inschrijft!

Elevate Academy

We provide Evidence-based Learning Solutions for your business or organization in Health and Life Sciences

Georganiseerd door: ExcurCie
21-05-2021 van 13:00 tot 15:00

De derde excursie is alweer even geleden en daarom is het tijd voor de vierde excursie van dit jaar; dit keer naar Elevate Health!

Elevate Health, ook wel Elevate, is een aanbieder van online medische programma’s en cursussen aan iedereen met interesse in epidemiologie, klinisch onderzoek, vaardigheidstrainingen en meer. Elevate is gepassioneerd in het ontwikkelen van de beste leeroplossingen voor specialisten in de gezondheidszorg en biowetenschappen en biedt Evidence-based Learning Solutions aan, voor organisaties in Health en Life Sciences. Zoals je al kan lezen gaat het over leeroplossingen, de plek voor een onderwijswetenschapper dus!

Als onderwijskundige bij Elevate gaat Anne-Ciska Cuiper ons meer vertellen over haar werk en dagelijkse bezigheden. Ook bij deze excursie zullen we de koppeling maken naar de praktijk met een casus.

Dit alles gaat gebeuren op vrijdag 21 mei via MS Teams. De activiteit zal beginnen om 13:00 uur (inloop 12:50 uur) en zal duren tot 15:00 uur. We willen je vragen op tijd bij de activiteit aanwezig te zijn. Wil je alvast meer weten over de Elevate? Neem dan vooral vast een kijkje op hun website: https://elevatehealth.eu/

Schrijf je snel in (het is gratis!) en we kijken ernaar uit je te zien op vrijdag 21 mei! Zit je samen met een ander VOCUS-lid? Wil je dit dan uiterlijk woensdag 19 mei laten weten door een mail te sturen naar secretaris@svvocus.nl?

Congres: Leren zonder grenzen

Breaking the distance

Georganiseerd door: SympoCie
27-05-2021 van 19:00 tot 21:30

Kan jij ook niet wachten om weer meer van de wereld te zien? Dan is dit je kans: we are breaking the distance! Studievereniging PAP en studievereniging VOCUS organiseren namelijk op donderdag 27 mei samen het online congres ‘Leren zonder grenzen’! Meerdere sprekers zullen jullie tijdens verschillende workshops een inkijkje geven in het onderwijs over de hele wereld! Hoe ziet het onderwijs in andere landen eruit, wat doen Nederlandse scholen in het buitenland en hoe werkt thuisonderwijs op reis? Al deze onderwerpen, en meer, komen aan bod. Heb jij al zin om wereldwijs te worden?

Houd de socials in de gaten, want binnenkort worden alle sprekers bekend gemaakt! Zodra deze bekend zijn, kunnen jullie via een link je voorkeursspreker per ronde doorgeven. Daarnaast zullen de eerste 100 inschrijvingen een borrelpakketje thuis ontvangen, dus schrijf je snel in!

In het kort:
Datum: Donderdag 27 mei 2021
Tijd: 19:00 – 21:30 uur
Platform: Hopin

Dit congres wordt gemaakt mede mogelijk gemaakt door het Utrechts Universiteitsfonds – Universiteit Utrecht en VIDIUS Studentenunie.