Commissies

VOCUS heeft 20 commissies die onder andere activiteiten verzorgen of het bestuur ondersteunen. De commissies zijn te verdelen onder verschillende thema’s namelijk; studie-inhoudelijk, ontspannend en ondersteunende commissies. Sommige commissies hebben zowel een studie-inhoudelijke als een ontspannend doel. Een commissie staat onder begeleiding van een bestuurslid. Binnen een commissie leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel leuk. Je bent nauw betrokken bij VOCUS en leert vele mensen kennen.
IMG_9787

AlmanakCie

Begeleider: Sara Hoogakker
De AlmanakCie is verantwoordelijk voor het samenstellen en uitbrengen van de VOCUS Almanak. De Almanak is een soort jaarboek met allerlei leuke herinneringen, teksten, foto’s en feitjes van het afgelopen VOCUS-jaar.
IMG_9864

ChefCie

Begeleider: Anouk Wessels
De ChefCie organiseert activiteiten die draaien om het bereiden van eten en het opeten hiervan. Hierbij kan gedacht worden aan themadiners, borrelplanken en BBQ’s, waar leden gezellig samen komen om gezamenlijk een hapje te eten.
IMG_9882

CreaCie

Begeleider: Nick van Ham
De CreaCie richt zich op allerlei creatieve activiteiten binnen de verschillende disciplines. Dit kan uiteenlopen van een paint battle en een knutselavond, tot een hilarische avond à la de Lama’s.
IMG_9672

ExcurCie

Begeleider: Anouk Wessels
Alle studie-gerelateerde uitjes worden door deze commissie georganiseerd. De nadruk ligt op bedrijven waar je niet meteen aan zou denken, zoals een kijkje achter de schermen bij NEMO en op bezoek bij NTR.
IMG_9566

FeesCie

Begeleider: Vincent Laseur
De FeesCie organiseert alle feesten en borrels van VOCUS. Er worden per jaar minimaal 5 borrels en minimaal 3 grote feesten (samen met andere studieverenigingen) door VOCUS gegeven. Er wordt iedere keer weer een origineel thema bedacht en de gekste outfits worden in elkaar geflanst. Tijd om te dansen!
IMG_9692

FotoFilmCie

Begeleider: Sara Hoogakker
De FotoFilmCie is verantwoordelijk voor het maken van foto’s en filmpjes op feesten, borrels en andere activiteiten die VOCUS organiseert. Ook worden er naast foto’s tegenwoordig regelmatig aftermovies gemaakt van de meest toffe VOCUS-activiteiten. Deze foto’s en video’s verschijnen op hun eigen Facebookpagina en op Youtube. Zo zorgen ze voor een prachtig overzicht van alle activiteiten.
IMG_9810 (1)

KampCie

Begeleider: Vincent Laseur
De KampCie organiseert het supertoffe introductiekamp van VOCUS voor de nieuwe eerstejaars van de ALPO en Onderwijswetenschappen. Voor een kleine vergoeding kun jij als eerstejaars op een leuke en luchtige manier je medestudenten én VOCUS leren kennen. Er zijn gedurende dit kamp allerhande activiteiten te beleven!
KasCo

KasCo

De KasCo controleert meermaals per jaar de boekhouding van de penningmeester en zorgt er tevens voor dat de fysieke kas in orde is. De KasCo zorgt er dus voor dat de financiën eerlijk verlopen.
IMG_9733

LedenweekendCie

Begeleider: Zeb Knoef
De LedenweekendCie organiseert een ontspannend en gezellig weekendje weg voor actieve leden uit verschillende jaarlagen. Aan het einde van het VOCUS-jaar kunnen leden even lekker ontspannen en genieten van een heerlijk weekendje weg, om af te schakelen van alle tentamenstress en zich klaar te stomen voor de zomervakantie. De banden tussen de leden worden versterkt en het is een en al plezier!
IMG_9512

LustrumCie

Begeleider: Vincent Laseur & Zeb Knoef
De LustrumCie organiseert activiteiten voor de verjaardag van VOCUS. Een week lang zullen er activiteiten plaatsvinden die representatief zijn voor VOCUS, en de LustrumCie organiseert ook nog een aantal losse activiteiten door het jaar heen. Er komt van alles langs zoals een studie-inhoudelijke activiteit, creatieve activiteiten, er wordt samen gegeten en er is een feest. Zo vieren we gezamenlijk de lustrumverjaardag van VOCUS!
IMG_9537 (1)

MannenCie

Begeleider: Vincent Laseur
Om de mannen van VOCUS wat extra aandacht te geven, is de MannenCie in het leven geroepen. De mannen in deze commissie zullen allerlei echte mannen-activiteiten gaan organiseren. Denk hierbij aan een bierproeverij of een pokeravond.
PromoCie

PromoCie

Begeleider: Nick van Ham
De PromoCie zorgt ervoor dat alle gemotiveerde scholieren Onderwijswetenschappen en de ALPO kunnen vinden op de open dagen. Daarnaast nemen zij deze toekomstige studenten een dagje mee om van de opleiding te proeven en worden zij regelmatig gevraagd om onze studie te representeren op infoavonden bij middelbare scholen.

Raad van Advies

De Raad van Advies heeft als doel het besturen van de vereniging zo transparant mogelijk te maken en om een klankbord te vormen voor het bestuur en leden. De Raad van Advies bestaat uit zowel leden als oud-bestuursleden. Zij geven het bestuur gevraagd en ongevraagd advies over zaken als officiële stukken, maar ook over problemen binnen het bestuur en zaken over de vereniging die ons of leden opvallen.
IMG_9779

RedakCie

Begeleider: Sara Hoogakker
De RedakCie is de commissie die het verenigingsblad, de Focus, in elkaar zet. Iedere Focus krijgt zijn eigen thema en hierbij worden bijpassende artikelen geschreven. Het blad staat vol met leuke weetjes, interviews, studie-inhoudelijke onderwerpen, zoals onderwijsnieuws, en vele andere teksten en foto’s.
IMG_9860

SponsorCie

Begeleider: Veronike van de Beek
De SponsorCie houdt zich bezig met de merchandise van VOCUS. Ze ontwerpen ieder jaar unieke VOCUS-items. Die moet je toch hebben! Daarnaast organiseert de commissie een keer per jaar een ontspannende activiteit voor de leden, waarmee de commissie geld ophaalt voor de vereniging. Nieuwsgierig wat de SponsorCie zoal maakt? Check de webshop!
IMG_9836

SportCie

Begeleider: Vincent Laseur
De SportCie organiseert een viertal sportgerelateerde activiteiten in het jaar. Hierbij valt te denken aan sportactiviteiten als unieke clinics van bijzondere sporten en sportieve spellen. Daarnaast organiseert deze commissie ook de Batavierenrace. De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld waaraan studenten uit het hele land meedoen. Het is een weekend vol sport en ontspanning.
IMG_9605

StudiereisCie

Begeleider: Veronike van de Beek
De StudiereisCie organiseert (je raadt het al) de studiereis. Ieder jaar wordt er weer een andere supervette bestemming in Europa gekozen. De commissie organiseert zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten op de bestemming. Het is een onvergetelijke ervaring!
IMG_9904

SympoCie

Begeleider: Nick van Ham
De SympoCie zal zoals de naam het al zegt, een symposium organiseren. Een symposium is een dag waarbij je verschillende sprekers uitnodigt rondom een onderwijsgerelateerd thema. De avond bestaat vaak uit een gezamenlijke opening met een hoofdspreker en workshops of discussies in kleinere groepen.
IMG_9638

TechCo

Begeleider: Anouk Wessels
De TechCo biedt technische ondersteuning in allerlei technische kwesties in het belang van de vereniging. Denk hierbij aan het onderhoud van de website, het onderhoud van de app, ondersteuning van commissies bij het opzetten van online activiteiten, het ondersteunen van bestuur bij online activiteiten zoals ALV’s en het schrijven van handboeken voor het onderhoud van bijvoorbeeld de website. Onder andere deze website is gebouwd door de TechCo!
IMG_9845

ViCie

Begeleider: Anouk Wessels
De ViCie organiseert allerlei activiteiten die gericht zijn op carrière en jouw onderwijskundige toekomst, door werknemers uit het werkveld uit te nodigen. Hierbij kan gedacht worden aan workshops en lezingen uit vele verschillende hoeken. Zolang jouw beeld, als student, op het werkveld maar verbreed wordt.
IMG_9756

VIPCie

Begeleider: Vincent Laseur
De VIPCie organiseert de VOCUS Introductie Periode. Het gaat hier om een drie-/viertal te gekke activiteiten, zoals een borrelbootje, cycling-dinner of crazy-88. Het doel is om VOCUS, haar leden en de stad beter te leren kennen. Middels de activiteiten van de VIP leer je al je eerstejaars mede VOCUS-leden en de ouderejaars leden beter kennen.

Ingelogd als: