De StudieHoek

Op deze pagina is vast een sneak peek te vinden van wat uiteindelijk De StudieHoek gaat worden. We zullen beginnen met een maandelijkse blog, geschreven door YoungCapital. Dit zal mettertijd worden uitgebreid met nog meer dingen, dus houd deze pagina in de gaten voor updates!

We zijn begonnen met een blog over solliciteren. Zeer interessant voor Masterstudenten die binnenkort de arbeidsmarkt op gaan. Hierna zijn we verder gegaan met een blog die gaat over wat jouw keuzes zijn na je studie. Momenteel kun je ook lezen over het combineren van werken met studeren. Neem vooral een kijkje en veel leesplezier!

28|11|2019

Blog 6: Geef jij effectieve feedback?

Feedback geven kan soms best lastig zijn, of het nou aan een studiegenoot, een collega of familie is. Je wilt de ander natuurlijk niet de kast op jagen, want je wilt dat ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Waar moet je beginnen? Hoe direct moet je zijn? Hier kun je lezen hoe je ervoor kan zorgen dat jouw feedback goed overkomt.

Wat te vermijden

Wanneer je merkt dat er frustraties zijn tussen de betrokken partijen, ben je eigenlijk al te laat. Wacht niet te lang met het gesprek, zodat frustraties niet de kans krijgen om zich te uiten. Zodra je de ander aanspreekt, begin dan niet met een compliment op hun werk of competenties. Ook al is het goed bedoeld, je stelt het punt van het gesprek uit en de verbeterpunten komen hierdoor niet minder hard aan.

Verder is het goed om te vermijden dat je de feedback in meningsvorm overbrengt. “Ik vind” geeft ruimte voor een discussie over jouw interpretatie van de situatie. Het is ook belangrijk dat je niet direct iemand de schuld geeft, want het kan zijn dat hun gedrag veroorzaakt wordt door iets waar ze geen invloed op hebben. Als je merkt dat de persoon weerstand biedt tegen jouw feedback, schiet dan niet in je emotie, maar blijf bij de feiten.

Voor het gesprek

Wees goed voorbereid wanneer je iemand feedback gaat geven. Zo kun je al bedenken wat voor reactie je kan krijgen. Voordat je het gesprek aangaat, check of iemand het op dat moment oké vindt om feedback te ontvangen. Misschien zitten ze even niet goed in hun vel en zijn ze niet in de beste staat om zo’n gesprek te houden. Door dit van tevoren te vragen, heb je meer kans op een open gesprek.

Beschrijf de situatie

Maak vroeg duidelijk welk gedrag je gezien hebt en welk effect dit heeft gehad. Breng beide als een observatie, bijvoorbeeld: “Ik zag dat je meerdere deadlines niet gehaald hebt en dit geeft mij het gevoel dat je niet genoeg tijd besteedt aan je opdrachten.” Nadat je dit beschreven hebt, kun je checken of de ander zich hierin herkent en wat ze er zelf van denken. Zo geef je hen de kans om met je in te stemmen of een andere mogelijke oorzaak van het gedrag aan te geven. Dan weet je zeker waar het precies misgaat.

Vragen om verandering

Vertel ook hoe je het graag anders zou zien. Het is makkelijker voor iemand om hun gedrag aan te passen als ze weten waar ze naartoe werken. Als laatste is het goed om afspraken met elkaar te maken over hoe er verandering gaat komen. Geef de ander de kans om zelf na te denken hoe ze het willen aanpakken voordat jij je eigen ideeën deelt. Een suggestie voor verandering die ze zelf maken, klinkt realistischer en geeft meer voldoening wanneer ze slagen, dan wanneer het van een ander komt.

Door duidelijkheid te geven en het gesprek tweerichtingsverkeer te maken, kunnen beide partijen er baat bij hebben. Zo kun je constructieve feedback geven, zodat de ander zich kan ontwikkelen en aan de besproken verbeterpunten kan werken.

Feedback geven als vaardigheid

Weten hoe je feedback moet geven, is een goede vaardigheid om te hebben, zowel tijdens je studie als carrière. Wanneer je studiegenoot niet goed samenwerkt, een collega bij je bijbaan de kantjes ervan af loopt, of jij misschien later jouw leerlingen of studenten een zetje in de goede richting moet geven, kun je feedback toepassen. Feedback geven of ontvangen moet nooit als negatief gezien worden, maar juist als een uitdaging voor ontwikkeling.

Welkom op de blog!

Hier vind je maandelijks een nieuw artikel over uiteenlopende onderwerpen. Met behulp van deze blog hopen we jullie wat tips en tricks mee te kunnen geven! Hieronder kun je tevens nog meer artikelen vinden.