De StudieHoek

Op deze pagina is vast een sneak peek te vinden van wat uiteindelijk De StudieHoek gaat worden. We zullen beginnen met een maandelijkse blog, geschreven door YoungCapital. Dit zal mettertijd worden uitgebreid met nog meer dingen, dus houd deze pagina in de gaten voor updates!

We zijn begonnen met een blog over solliciteren. Zeer interessant voor Masterstudenten die binnenkort de arbeidsmarkt op gaan. Hierna zijn we verder gegaan met een blog die gaat over wat jouw keuzes zijn na je studie. Momenteel kun je ook lezen over het combineren van werken met studeren. Neem vooral een kijkje en veel leesplezier!

29|02|2020

Blog 9: Salarisonderhandeling: hoe pak je dat aan?

Zit je in het sollicitatieproces voor een nieuwe baan? Dan zit het er in dat er een moment komt om je salaris te onderhandelen. Dit is voor velen niet makkelijk. Wat nou als je te hoog inzet of je geen argumenten kan bedenken waarom je eigenlijk meer moet verdienen? Misschien denk je dat het beter is om dat gesprek maar helemaal te vermijden. Maar nee, een salarisonderhandeling hoort erbij en het is echt oké om daarover te beginnen.

Wat is jouw marktconform salaris?

Tijdens het proces van een baan zoeken, zul je de term marktconform salaris vaak genoeg tegenkomen. Hoewel dit een erg vage term lijkt, is het niet zo moeilijk te begrijpen. Het is het gemiddelde loon wat anderen in dezelfde positie en hetzelfde vakgebied als jij krijgen. Op verschillende websites kun je jouw marktconform salaris berekenen door variabelen, zoals opleidingsniveau, werkervaring en functie, in te vullen.

Het is mogelijk dat je eigen salaris onder het marktconform salaris zit, hier kunnen diverse redenen voor zijn. Er kunnen namelijk grote verschillen zitten in het salaris tussen een groot internationaal bedrijf en een klein familiebedrijf, of tussen een start-up en een bedrijf wat al tien jaar bezig is. Soms is een marktconform salaris daarom niet reëel, maar je mag wel kritisch blijven. Zie je dat er wel hele grote verschillen zitten tussen jouw salaris en het aangeboden salaris in andere vacatures voor jouw positie? Het is heel normaal dit te bespreken tijdens de salarisonderhandeling.

Hoe bereid je je voor op een salarisonderhandeling?

Meestal hoef je niet over je salaris te beginnen in het eerste gesprek, maar soms staat in de vacature niets vermeld of wordt er een marktconform salaris aangegeven. Dan kan je natuurlijk hiernaar vragen. Zo heb je even de tijd tot het tweede gesprek om na te denken. Ga je hiermee akkoord of wil je toch graag onderhandelen?

Om een idee te krijgen van het salaris wat je kan vragen, kun je ook naar de functieschaal kijken. Als het bedrijf aangesloten is bij een cao, hoort er vaak een functieschaal bij jouw positie. Deze kun je zien als een trap waarvan je de treden in verloop van tijd kan beklimmen. Als jouw startsalaris aan het begin van de schaal zit, kan je het misschien wel wat omhoog praten door uit te leggen hoe jij extra waarde toevoegt aan het bedrijf.

Voordat je het gesprek aangaat, stel vast wat jouw doel- en minimumsalaris is. Het is goed om een minimumbedrag voor jezelf te bepalen zodat je niet snel toegeeft wanneer de onderhandeling negatief verloopt. Voor het doelsalaris kan je zo’n tien procent hoger inzetten dan wat je eigenlijk wilt verdienen. Zo kan je tijdens de onderhandeling wat zakken en heb je nog een grote kans dat je op jouw doel uitkomt. Vergeet ook niet om over secundaire arbeidsvoorwaarden na te denken, zoals vakantiedagen, een laptop van de zaak of een training.

Geen werkgever geeft zomaar geld weg, omdat jij dat graag wilt. Je moet natuurlijk onderbouwen waarom je meer zou moeten verdienen. Hoe voeg jij extra waarde toe aan het bedrijf? Misschien heb je al relevante werkervaring of heb je een aanvullende cursus of traineeship gedaan die jou helpen in je werk.

Ben je na een goede voorbereiding op het gesprek toch nog heel gespannen? Dat gevoel is begrijpelijk en dat weet je werkgever ook. Maak je dan ook niet teveel zorgen als je even hapert, maar probeer je punten zo duidelijk mogelijk over te brengen.

Gelukt of volgende keer beter?

Als het gelukt is om de loonsverhoging binnen te slepen, vraag dan of je werkgever de afspraken naar je wilt mailen. Zo heb je deze zwart-op-wit. Wanneer je het contract krijgt, check dan nog een keer of alle arbeidsvoorwaarden er goed instaan, voordat je tekent.

Het kan natuurlijk ook zijn dat je werkgever nee tegen een loonsverhoging zegt. Dat is misschien balen, maar het hoeft geen definitieve nee te zijn. Vraag door naar wat je zou moeten leren en kunnen om die loonsverhoging wel te krijgen. Hier kan je dan misschien doelen voor opstellen en afspraken over maken voor een toekomstige salarisonderhandeling.

Welkom op de blog!

Hier vind je maandelijks een nieuw artikel over uiteenlopende onderwerpen. Met behulp van deze blog hopen we jullie wat tips en tricks mee te kunnen geven! Hieronder kun je tevens nog meer artikelen vinden.