Over VOCUS

VOCUS is sinds 1991 dé studievereniging voor alle studenten Onderwijswetenschappen en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) in Utrecht. De vereniging bestaat uit ongeveer 500 leden en heeft daarnaast een grote groep alumni-leden. Ga je Onderwijswetenschappen (bachelor of (pre)master) studeren aan de Universiteit van Utrecht of ga je de ALPO doen? Dan word je natuurlijk lid bij VOCUS!

Huidig bestuur (2020-2021)

Dit jaar is het alweer de beurt aan het 30e bestuur om de vereniging in goede banen te leiden. Het is een enthousiast en veelzijdig team dat veel hoopt te leren dit academisch jaar.

Tom Kloeck
Voorzitter
Noëlle Borghoff
Secretaris
Rashid Mohammad Hosseini
Penningmeester
Dagmar Bon
Coördinator Studie-inhoudelijk
Noah Rookmaaker
Coördinator Intern
Anke Schreurs
Coördinator Extern
Mail mij!
+31 (0)6 231 129 94
Mail mij!
+31 (0)6 400 475 51
Mail mij!
+31 (0)6 253 597 33
Mail mij!
+31 (0)6 298 351 16
Mail mij!
+31 (0)6 126 720 16
Mail mij!
+31 (0)6 465 001 34

Dit jaar zal Tom de positie van voorzitter bekleden. Bezigheden als het spreken op (formele) activiteiten en het voorzitten van bestuurs- en Algemene Leden Vergaderingen behoren tot zijn takenpakket. Daarnaast vergadert hij regelmatig met de voorzitters van broertjes- en zusterverenigingen (IFO), hierdoor onderhoudt hij de banden met hen. Daarnaast woont hij Algemene Vergaderingen van VIDIUS en Studieverenigingen Overleggen bij. Ook houdt Tom zich bezig met duurzaamheid en professionalisering binnen de vereniging. Tot slot begeleidt hij ook nog de LedenweekendCie en SponsorCie.

Commissies

VOCUS heeft 20 commissies die onder andere activiteiten verzorgen of het bestuur ondersteunen. De commissies zijn te verdelen onder verschillende thema's namelijk; studie-inhoudelijk, ontspannend en ondersteunende commissies. Sommige commissies hebben zowel een studie-inhoudelijke als een ontspannend doel. Een commissie staat onder begeleiding van een bestuurslid. Binnen een commissie leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel leuk. Je bent nauw betrokken bij VOCUS en leert vele mensen kennen.

Studie-inhoudelijke commissies

De studie-inhoudelijke commissies van VOCUS zijn er op gericht om VOCUS-leden bekend te maken met het werkveld van een onderwijswetenschapper en/of academisch geschoolde leerkracht. Daarnaast kunnen activiteiten die georganiseerd worden ook gericht zijn op het trainen van specifieke vaardigheden denk bijvoorbeeld aan een LinkedIn cursus.

ExcurCie

Alle studie-gerelateerde uitjes worden door deze commissie georganiseerd. De nadruk ligt op bedrijven waar je niet meteen aan zou denken, zoals een kijkje achter de schermen bij NEMO en op bezoek bij NTR.

Begeleider: Anke Schreurs

PromoCie

De PromoCie zorgt ervoor dat alle gemotiveerde scholieren Onderwijswetenschappen of ALPO kunnen vinden op de open dagen. Daarnaast nemen zij deze toekomstige studenten een dagje mee om van de opleiding te proeven.

Begeleider: Dagmar Bon

RedakCie

De RedakCie is de commissie die het verenigingsblad, de Focus, in elkaar zet. Dit blad staat vol met leuke weetjes, interviews, studie-inhoudelijke onderwerpen en commissienieuws.

Begeleider: Anke Schreurs

SympoCie

Zoals de naam het al zegt, zal de SympoCie een symposium organiseren. Een symposium is een dag waarbij je rond een thema sprekers uitnodigt. Ook kun je denken aan discussies of (kleine) workshops.

Begeleider: Dagmar Bon

ViCie

Deze commissie organiseert allerlei activiteiten die gericht zijn op carrière en jouw onderwijskundige toekomst door werknemers uit het werkveld uit te nodigen. Hierbij kan gedacht worden aan workshops en lezingen.

Begeleider: Anke Schreurs

Ontspannende commissies

De ontspannende commissies van VOCUS zijn gericht op het organiseren van ontspannende activiteiten voor VOCUS-leden om zo de dagelijkse sleur van het studentenleven te vergeten en bovendien een gezellige tijd te hebben. Deze activiteiten lopen uiteen van een studiereis tot een avondje borrelen.

AlmanakCie

De AlmanakCie is verantwoordelijk zijn voor het samenstellen en uitbrengen van de VOCUS Almanak.

Begeleider: Noëlle Borghoff

ChefCie

Deze commissie organiseert voor haar leden activiteiten die draaien om het koken van eten en het opeten hiervan. Bij activiteiten kan gedacht worden aan themadiners en BBQ’s, waar leden gezellig samen kunnen komen en gezamenlijk kunnen eten.

Begeleider: Dagmar Bon

CreaCie

De CreaCie is de commissie die zich richt op allerlei creatieve activiteiten binnen de verschillende disciplines. Denk hierbij aan muziek, film, musical, theater en dans.

Begeleider: Noah Rookmaker

DiesCie

De DiesCie is de commissie die activiteiten organiseert voor de verjaardag van VOCUS. Een week lang zullen er activiteiten plaatsvinden die representatief zijn voor VOCUS en gezamenlijk vieren we haar verjaardag.

Begeleider: Noah Rookmaker

FeesCie

De FeesCie is de commissie die alle feesten en borrels van VOCUS organiseert. Er worden per jaar minimaal 5 borrels en minimaal 3 grote feesten (samen met andere studieverenigingen) door VOCUS gegeven.

Begeleider: Noah Rookmaker

FotoFilmCie

De FotoFilmCie is verantwoordelijk voor het maken van foto’s (en filmpjes) op feestjes, borrels en andere activiteiten die VOCUS organiseert. Deze foto's verschijnen op hun eigen Facebook, zo zorgen ze voor een prachtig overzicht van alle activiteiten.

Begeleider: Noëlle Borghoff

KampCie

De KampCie organiseert het supertoffe introductiekamp van VOCUS voor de nieuwe eerstejaars van de ALPO en alle Onderwijswetenschappen.

Begeleider: Noah Rookmaker

LedenweekendCie

De LedenweekendCie organiseert een ontspannend en gezellig weekendje weg voor actieve leden uit verschillende jaarlagen.

Begeleider: Tom Kloeck

MannenCie

Om de mannen van VOCUS wat extra aandacht te geven, is de MannenCie in het leven geroepen. De mannen in deze commissie zullen allerlei echte mannenactiviteiten gaan organiseren. Denk hierbij aan een biercantus of een pokeravond.

Begeleider: Rashid Mohammad Hosseini

SponsorCie

De SponsorCie houdt zich bezig met de sponsoring van VOCUS. Het bereiken van mensen en bedrijven kan op veel mogelijke manieren, waarbij creativiteit en out-of-the-box-denken komt kijken. Binnen deze commissie vergader je regelmatig en ben je op professioneel niveau bezig met de vereniging.

Begeleider: Tom Kloeck

SportCie

De SportCie organiseert een viertal sport gerelateerde activiteiten in het jaar. Hierbij valt te denken aan sportactiviteiten als Glow-in-the-dark Trefbal en (Mario)Mini Games. Daarnaast organiseert deze commissie ook de Batavierenrace.

Begeleider: Noah Rookmaker

StudiereisCie

De StudiereisCie is de commissie die de studiereis organiseert. Ieder jaar wordt er weer een andere supervette bestemming in Europa gekozen. Zij organiseren zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten op de bestemming.

Begeleider: Rashid Mohammad Hosseini

VIPCie

De VIPCie organiseert de VOCUS Introductie Periode. Het gaat hier om een drie-/viertal te gekke activiteiten, zoals Borrelbootje, the insane game of de Rescue challenge.

Begeleider: Noëlle Borghoff

Ondersteunende commissies

De ondersteunende commissies van VOCUS ondersteunen of controleren het bestuur op beleidsstukken of over de boekhouding.

Raad van Advies

De Raad van Advies heeft als doel het besturen van de vereniging zo transparant mogelijk te maken en om een klankbord te vormen voor het bestuur en leden. De Raad van Advies bestaat uit zowel leden als oud-bestuursleden. Zij geven het bestuur gevraagd en ongevraagd advies over zaken als officiële stukken, maar ook over problemen (van persoonlijke aard) binnen het bestuur en zaken over de vereniging die ons of leden opvallen.

Voor goed advies heeft de Raad van Advies input nodig. Dus loop je ergens mee rond, heb je een topadvies? Geef dit door aan ons, persoonlijk of via de e-mail rvavocus@gmail.com

KasCo

De KasCo controleert meermaals per jaar de boekhouding van de penningmeester en zorgt er tevens voor dat de fysieke kas in orde is.  De KasCo zorgt er voor dat de financiën eerlijk verlopen.

Wil je meer informatie hebben over de KasCo? Mail ons dan op kasco@svvocus.nl.

Commissiebattle

Elk jaar barst de strijd der commissies weer los in de commissiebattle. Dit is een wedstrijd tussen de commissies van VOCUS onderling. Het uiteindelijke doel is de meeste punten binnen te halen. Punten kun je binnenhalen door aanwezig te zijn bij activiteiten en/of door opdrachten uit te voeren. Dit jaar konden commissies punten halen met bijvoorbeeld: “Raad het geluid”. Commissies kunnen onderling ook battelen. Daag elkaar uit en wie weet win jij als commissie de prijs!

Vragen?

Ga jij volgend jaar beginnen aan Onderwijswetenschappen of de ALPO en heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@svvocus.nl. We helpen je graag verder!