Over VOCUS

VOCUS is sinds 1991 dé studievereniging voor alle studenten Onderwijswetenschappen en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) in Utrecht. De vereniging bestaat uit ongeveer 500 leden en heeft daarnaast een grote groep alumni-leden. Ga je Onderwijswetenschappen (bachelor of (pre)master) studeren aan de Universiteit van Utrecht of ga je de ALPO doen? Dan word je natuurlijk lid bij VOCUS!

Huidig bestuur

Dit jaar is het alweer de beurt aan het 29e bestuur om de vereniging verder in goede banen te leiden. Het is een enthousiast en veelzijdig team dat weer veel hoopt te leren dit academisch jaar.

Caitlin de Boer
Coördinator Extern
Melanie Kamp
Coördinator Studie-Inhoudelijk
Sander van Eijk
Secretaris
Rivka van der Water
Voorzitter
Bloem Schmitz
Penningmeester
Fenna van den Heuvel
Coördinator Intern
Mail mij!
+31 (0)6 816 845 16
Mail mij!
+31 (0)6 559 017 39
Mail mij!
+31 (0)6 493 708 10
Mail mij!
+31 (0)6 816 845 16
Mail mij!
+31 (0)6 816 845 16
Mail mij!
+31 (0)6 816 845 16

De altijd lachende Caitlín zal dit jaar de functie van Coördinator Extern op zich nemen. Caitlín's enthousiasme is aanstekelijk en zal ook uitstekend helpen bij het onderhouden van de externe relaties en sponsoring van VOCUS. Ook creëert ze dit jaar de PR van VOCUS en het bestuur, en onderhoudt ze de website. Verder begleidt ze met ongelooflijk veel plezier de FotoFilmCie en ExcurCie.

Melanie zal zich dit jaar met de volle honderd procent inzetten als Coördinator Studie-inhoudelijk. Ze houdt zich onder andere bezig met Inspraak en is daardoor betrokken op vele lagen van de opleiding. Ook houdt ze zich bezig met arbeidsmarktoriëntatie en valt de StudieHoek binnen haar takenpakket. Door goed in contact te blijven met de afdeling Educatie hoopt zij mee te werken aan het best mogelijke onderwijs voor studenten. Verder begeleidt Melanie de CreaCie, SympoCie en ViCie.

Sander is met zijn hartelijkheid, werklust en gezellige persoonlijkheid een fijn onderdeel van het 29e bestuur. Als secretaris is hij verantwoordelijk voor bijvoorbeeld het ledenbestand, notulen en de communicatie via de mail, de nieuwsbrieven en de Facebookpagina's. Daarnaast begeleidt hij de AlmanakCie, ChefCie en, als de enige man binnen het bestuur, de MannenCie.

Dit jaar zal Rivka de positie van voorzitter bekleden. Bezigheden als het spreken op (formele) activiteiten en het voorzitten van bestuurs- en Algemene Leden Vergaderingen behoren tot haar takenpakket. Daarnaast vergadert ze regelmatig met de voorzitters van broertjes- en zusterverenigingen (IFO), hierdoor onderhoudt ze de banden met hen. Daarnaast woont ze Algemene Vergaderingen van VIDIUS en Studieverenigingen Overleggen bij. Ook houdt Rivka zich bezig met duurzaamheid en professionalisering binnen de vereniging. Tot slot begeleidt ze ook nog de LedenweekendCie en SportCie.

Haar zorgvuldige en betrouwbare manier van werken maken Bloem een voorbeeldige penningmeester. Ze is dan ook verantwoordelijk voor de financiën van de vereniging en zal zich aankomend jaar bijvoorbeeld bezig houden met de boekhouding, begrotingen, incasso's, declaraties en facturen. Daarnaast begeleidt ze de StudiereisCie, SponsorCie en RedakCie.

Fenna is een enthousiaste, sociale meid die door haar gedrevenheid doelgericht te werk kan gaan. Dit zijn eigenschappen die goed van pas komen bij haar functie als Coördinator Intern. Zo zorgt zij voor het behouden van het warme en ontspannen karakter binnen de vereniging. Daarnaast begeleidt zij zes commissies; de FeesCie, DiesCie, ChefCie, VIPCie en KampCie.

Kandidaatsbestuur 30

In september 2020 mag alweer het 30e kandidaatsbestuur het stokje overnemen. Het is een ontzettend enthousiast team dat veel hoopt te leren in (de aanloop naar) hun bestuursjaar.

Anke Schreurs
Kandidaats-Coördinator Extern
Dagmar Bon
Kandidaats-Coördinator Studie-Inhoudelijk
Noëlle Borghoff
Kandidaatssecretaris
Tom Kloeck
Kandidaatsvoorzitter
Rashid Mohammad Hosseini
Kandidaatspenningmeester
Noah Rookmaker
Kandidaats-Coördinator Intern

Hee! Ik ben Anke Schreurs, 22 jaar oud en tweedejaarsstudent onderwijswetenschappen. Ik kijk er enorm naar uit me aankomend jaar samen met vijf andere lieve, leuke kandidaatsbestuursleden in te mogen zetten voor VOCUS. Ik hoop al mijn creatieve talent naar boven te halen en te benutten in de PR van VOCUS. Ook zal ik al mijn Limburgse charmes in de strijd gooien om veel geld op te halen bij bestaande en mogelijk nieuwe samenwerkingen. Ik heb er super veel zin in, hopelijk jullie ook! Samen maken we er een mooi jaar van!

Hoi! Ik ben Dagmar, 18 jaar en momenteel eerstejaarsstudent Onderwijswetenschappen. Als Kandidaats-Coördinator Studie-inhoudelijk ga ik mij komend jaar inzetten voor VOCUS, OWW en de ALPO. Naast de leuke taken die mijn functie biedt, zoals de Inspraak, kijk ik ook heel erg uit naar alle activiteiten. Ik heb ontzettend veel zin om samen met het Kandidaatsbestuur en de leden er een heel leuk jaar van te maken!

Hee! Ik ben Noëlle, 20 jaar en ik zit op het moment in het eerste jaar van de bachelor Onderwijswetenschappen. Ik kom uit het prachtige Apeldoorn op de Veluwe, maar ik heb deze plaats ingeruild voor het nog mooiere Utrecht. Voor aankomend studiejaar 2020-2021 ben ik verkozen tot kandidaatssecretaris van VOCUS. Ik kijk er ontzettend naar uit om samen met het 30e Kandidaatsbestuur mij een jaar lang in te zetten voor alle activiteiten en zaken rondom de vereniging. Van mij als toekomstig secretaris kun je onder andere veel (vrolijke) mailtjes en appjes verwachten. Verder ga ik natuurlijk mijn uiterste best doen om alle notulen behorende tot mijn functie, zo helder mogelijk uit te werken. Dan rest mij alleen nog te zeggen dat ik er ontzettend veel zin in heb om er samen met mijn vijf medestanders een bruisend jaar van te maken. Spreek jullie snel!

Hey! Mijn naam is Tom, ik ben 22 jaar oud en zit nu in mijn tweede jaar van de prachtige studie onderwijswetenschappen. Ik ben nu ook twee jaar actief VOCUS-lid en mag eindelijk verkondigen dat ik ben gekozen als Kandidaatsvoorzitter van Kandidaatsbestuur 30. Ik heb er ontzettend veel vertrouwen in dat ik samen met mijn KB-genootjes een waanzinnig leuk en leerzaam jaar ga beleven! Ik heb ontzettend veel zin in aankomend jaar en kan niet wachten om te beginnen!

Hey! Mijn naam is Rashid, ik ben 18 jaar en ik ben eerstejaars Onderwijswetenschappen student. Ik kom uit het o zo mooie Brabant en ik ben gekozen als kandidaatpenningmeester voor komend studiejaar. Ik heb enorm veel zin in om de geldzaken van VOCUS helemaal netjes op een rijtje te zetten! Ook kan ik natuurlijk niet wachten op alle toffe activiteiten die ik allemaal als bestuur ga meemaken! Ik heb er in ieder geval enorm veel zin in!

Hooihooi! Mijn naam is Noah, 19 jaar oud en eerstejaarsstudent Onderwijswetenschappen. Kijk niet gek op als je mij begin dit jaar nog rond zag lopen op de HU of hoorde praten over stages, dat kan kloppen. Ik ben namelijk halverwege dit jaar overgestapt van ALPO naar OWW. Dat mijn jaar vol verrassingen zat, had ik toen nog niet in de gaten. Maar eindelijk mag ik nu met al mijn enthousiasme laten weten dat ik Kandidaats-coördinator Intern ben. Samen met KB30 gaat het een super tof jaar worden, waarbij we ons 100% zullen inzetten voor de groei van de vereniging en de leden. Natuurlijk blijft het belangrijkste dan nog over: kneiter goede feesten neerzetten!

Commissies

VOCUS heeft 20 commissies die onder andere activiteiten verzorgen of het bestuur ondersteunen. De commissies zijn te verdelen onder verschillende thema's namelijk; studie-inhoudelijk, ontspannend en ondersteunende commissies. Sommige commissies hebben zowel een studie-inhoudelijke als een ontspannend doel. Een commissie staat onder begeleiding van een bestuurslid. Binnen een commissie leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel leuk. Je bent nauw betrokken bij VOCUS en leert vele mensen kennen.

Studie-inhoudelijke commissies

De studie-inhoudelijke commissies van VOCUS zijn er op gericht om VOCUS-leden bekend te maken met het werkveld van een onderwijswetenschapper en/of academisch geschoolde leerkracht. Daarnaast kunnen activiteiten die georganiseerd worden ook gericht zijn op het trainen van specifieke vaardigheden denk bijvoorbeeld aan een LinkedIn cursus.

ExcurCie

Alle studie-gerelateerde uitjes worden door deze commissie georganiseerd. De nadruk ligt op bedrijven waar je niet meteen aan zou denken, zoals een kijkje achter de schermen bij NEMO en op bezoek bij NTR.

Begeleider: Anke Schreurs

PromoCie

De PromoCie zorgt ervoor dat alle gemotiveerde scholieren Onderwijswetenschappen of ALPO kunnen vinden op de open dagen. Daarnaast nemen zij deze toekomstige studenten een dagje mee om van de opleiding te proeven.

Begeleider: Dagmar Bon

RedakCie

De RedakCie is de commissie die het verenigingsblad, de Focus, in elkaar zet. Dit blad staat vol met leuke weetjes, interviews, studie-inhoudelijke onderwerpen en commissienieuws.

Begeleider: Anke Schreurs

SympoCie

Zoals de naam het al zegt, zal de SympoCie een symposium organiseren. Een symposium is een dag waarbij je rond een thema sprekers uitnodigt. Ook kun je denken aan discussies of (kleine) workshops.

Begeleider: Dagmar Bon

ViCie

Deze commissie organiseert allerlei activiteiten die gericht zijn op carrière en jouw onderwijskundige toekomst door werknemers uit het werkveld uit te nodigen. Hierbij kan gedacht worden aan workshops en lezingen.

Begeleider: Anke Schreurs

Ontspannende commissies

De ontspannende commissies van VOCUS zijn gericht op het organiseren van ontspannende activiteiten voor VOCUS-leden om zo de dagelijkse sleur van het studentenleven te vergeten en bovendien een gezellige tijd te hebben. Deze activiteiten lopen uiteen van een studiereis tot een avondje borrelen.

AlmanakCie

De AlmanakCie is verantwoordelijk zijn voor het samenstellen en uitbrengen van de VOCUS Almanak.

Begeleider: Noëlle Borghoff

ChefCie

Deze commissie organiseert voor haar leden activiteiten die draaien om het koken van eten en het opeten hiervan. Bij activiteiten kan gedacht worden aan themadiners en BBQ’s, waar leden gezellig samen kunnen komen en gezamenlijk kunnen eten.

Begeleider: Dagmar Bon

CreaCie

De CreaCie is de commissie die zich richt op allerlei creatieve activiteiten binnen de verschillende disciplines. Denk hierbij aan muziek, film, musical, theater en dans.

Begeleider: Noah Rookmaker

DiesCie

De DiesCie is de commissie die activiteiten organiseert voor de verjaardag van VOCUS. Een week lang zullen er activiteiten plaatsvinden die representatief zijn voor VOCUS en gezamenlijk vieren we haar verjaardag.

Begeleider: Noah Rookmaker

FeesCie

De FeesCie is de commissie die alle feesten en borrels van VOCUS organiseert. Er worden per jaar minimaal 5 borrels en minimaal 3 grote feesten (samen met andere studieverenigingen) door VOCUS gegeven.

Begeleider: Noah Rookmaker

FotoFilmCie

De FotoFilmCie is verantwoordelijk voor het maken van foto’s (en filmpjes) op feestjes, borrels en andere activiteiten die VOCUS organiseert. Deze foto's verschijnen op hun eigen Facebook, zo zorgen ze voor een prachtig overzicht van alle activiteiten.

Begeleider: Noëlle Borghoff

KampCie

De KampCie organiseert het supertoffe introductiekamp van VOCUS voor de nieuwe eerstejaars van de ALPO en alle Onderwijswetenschappen.

Begeleider: Noah Rookmaker

LedenweekendCie

De LedenweekendCie organiseert een ontspannend en gezellig weekendje weg voor actieve leden uit verschillende jaarlagen.

Begeleider: Tom Kloeck

MannenCie

Om de mannen van VOCUS wat extra aandacht te geven, is de MannenCie in het leven geroepen. De mannen in deze commissie zullen allerlei echte mannenactiviteiten gaan organiseren. Denk hierbij aan een biercantus of een pokeravond.

Begeleider: Rashid Mohammad Hosseini

SponsorCie

De SponsorCie houdt zich bezig met de sponsoring van VOCUS. Het bereiken van mensen en bedrijven kan op veel mogelijke manieren, waarbij creativiteit en out-of-the-box-denken komt kijken. Binnen deze commissie vergader je regelmatig en ben je op professioneel niveau bezig met de vereniging.

Begeleider: Tom Kloeck

SportCie

De SportCie organiseert een viertal sport gerelateerde activiteiten in het jaar. Hierbij valt te denken aan sportactiviteiten als Glow-in-the-dark Trefbal en (Mario)Mini Games. Daarnaast organiseert deze commissie ook de Batavierenrace.

Begeleider: Noah Rookmaker

StudiereisCie

De StudiereisCie is de commissie die de studiereis organiseert. Ieder jaar wordt er weer een andere supervette bestemming in Europa gekozen. Zij organiseren zowel studie-inhoudelijke als ontspannende activiteiten op de bestemming.

Begeleider: Rashid Mohammad Hosseini

VIPCie

De VIPCie organiseert de VOCUS Introductie Periode. Het gaat hier om een drie-/viertal te gekke activiteiten, zoals Borrelbootje, the insane game of de Rescue challenge.

Begeleider: Noëlle Borghoff

Ondersteunende commissies

De ondersteunende commissies van VOCUS ondersteunen of controleren het bestuur op beleidsstukken of over de boekhouding.

Raad van Advies

De Raad van Advies heeft als doel het besturen van de vereniging zo transparant mogelijk te maken en om een klankbord te vormen voor het bestuur en leden. De Raad van Advies bestaat uit zowel leden als oud-bestuursleden. Zij geven het bestuur gevraagd en ongevraagd advies over zaken als officiële stukken, maar ook over problemen (van persoonlijke aard) binnen het bestuur en zaken over de vereniging die ons of leden opvallen.

Voor goed advies heeft de Raad van Advies input nodig. Dus loop je ergens mee rond, heb je een topadvies? Geef dit door aan ons, persoonlijk of via de e-mail rva@svvocus.nl.

KasCo

De KasCo controleert meermaals per jaar de boekhouding van de penningmeester en zorgt er tevens voor dat de fysieke kas in orde is.  De KasCo zorgt er voor dat de financiën eerlijk verlopen.

Wil je meer informatie hebben over de KasCo? Mail ons dan op kasco@svvocus.nl.

Commissiebattle

Elk jaar barst de strijd der commissies weer los in de commissiebattle. Dit is een wedstrijd tussen de commissies van VOCUS onderling. Het uiteindelijke doel is de meeste punten binnen te halen. Punten kun je binnenhalen door aanwezig te zijn bij activiteiten en/of door opdrachten uit te voeren. Dit jaar konden commissies punten halen met bijvoorbeeld: “Raad het geluid”. Commissies kunnen onderling ook battelen. Daag elkaar uit en wie weet win jij als commissie de prijs!

Vragen?

Ga jij volgend jaar beginnen aan Onderwijswetenschappen of de ALPO en heb je nog vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@svvocus.nl. We helpen je graag verder!