Blog: Geen bijbaan meer, hoe betaal je dan je kamer?

cb30a6c2-56f9-49a3-b6c3-9eb870623174

Veel bedrijven moeten bezuinigen of zelfs hun deuren sluiten door de coronacrisis. Ben jij je bijbaan en je inkomen kwijtgeraakt, maar moet jij nog steeds aan het einde van de maand je kamerhuur aftikken? Hieronder delen we een aantal voorbeelden van werk dat jij meteen kunt doen. Want dat de ene sector het zwaar heeft, betekent gelukkig niet dat je in een andere sector geen kans meer hebt op een bijbaan.

Gevulde vakken voor de klant, gevulde portemonnee voor jou

Waar sommige bedrijven het zwaar hebben in deze tijd, hebben andere het juist topdruk. Wat dacht je van de supermarkten, hun omzetten zijn hoger dan hoog. Het toiletpapier vliegt de deur uit, eieren en bloem zijn niet aan te slepen en heel Nederland is flink aan de poets, want ook de vakken met schoonmaakmiddelen zijn snel leeg. In de supermarkt staan ze dus te springen om extra handjes. Vakkenvullers, kassamedewerkers, er zijn nu zelfs speciale banen bedacht: deurmedewerkers, bijvoorbeeld. Dan ben jij in control over hoeveel mensen er de supermarkt binnengaan en zorg je dat iedereen een gereinigd winkelwagentje krijgt. Een soort uitsmijter 2.0, zullen we maar zeggen.

Jouw order is onderweg

bijbanen waar nu veel vacatures voor open staan.

En wat dacht je trouwens van alle pizza’s, sushi en vette happen die besteld worden. Tel daar nu ook de vele bestellingen met gezonde maaltijden bij. Ook dat soort koeriersbanen zie je nu dus veel voorbij komen. Op de fiets, scooter of met de auto: het kan allemaal. Het fijne bij dit soort baantjes is dat je vaak zelf je beschikbaarheid door kunt geven en de werktijden flexibel zijn.

At your (klanten)service

Zorginstanties, overheidsinstellingen en IT-bedrijven draaien overuren. Nederland zit vol met vragen tijdens deze onzekere periode en neemt daarom heel vaak contact op met een klantenservice. Vind jij het fijn om anderen te helpen en kun je goed uitleggen? Dan kan zo’n klantenservice- of callcenterbaan wel iets voor jou zijn. Bij de ene beantwoord je vragen aan de telefoon of via e-mail, en bij een andere kan dat via social media of via de chat op een webcare-afdeling.

Blog: Een growth mindset

Wanneer je solliciteert op een stage of een eerste baan, zal je misschien merken dat recruiters proberen om een kijkje onder de motorkap te nemen.

Ingelogd als: