Curriculum.nu: Hoe nu verder?

Mede mogelijk gemaakt door:

Datum: Maandag 21 maart

Tijd: 18:00u – 21:30u

Locatie: Balkon Pi (Educatorium)

Prijs: €2

Herinner jij je het project ‘Onderwijs2032’ nog? Of gaat er bij Curriculum.nu, zoals het in juli 2017 bekend werd, een belletje rinkelen? In het voorjaar van 2015 begon staatssecretaris Sander Dekker met een nationale brainstorm: wat zou er in het onderwijscurriculum van de toekomst moeten? Als onderwijswetenschappers en -geïnteresseerden was dit natuurlijk zeer interessant, want allemaal verschillende partijen werden aan tafel gevraagd om hun mening te delen! Van onderzoek van wetenschappers tot ervaringen van docenten: er ontstonden vele discussies om draagvlak te creëren. Hoewel dit in theorie succesvol klonk, bleek het in de praktijk toch iets anders te gaan.

Daarom organiseert de symposiumcommissie van VOCUS op maandagavond 21 maart een symposium met als thema Curriculum.nu: hoe nu verder? Gedurende deze avond zullen we met verschillende sprekers kijken naar hun standpunten over curriculumvernieuwing en -hervorming en natuurlijk wat we kunnen meenemen van Curriculum.nu! Samen, met alle aanwezige visies, zullen we het debat aangaan. Wat vinden we van het huidige curriculum, waar komen we vandaan, en misschien nog wel het belangrijkste: hoe nu verder?

Het symposium zal om 18:00 uur gezamenlijk beginnen op Balkon Pi in het Educatorium van de Universiteit Utrecht, onder het genot van een maaltijd van onze chefcommissie. Na het symposium is er ook nog een kleine borrel; ruimte zat dus om met iedereen door te praten over het onderwerp, onder het genot van een hapje en drankje.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening over curriculumvernieuwing!

Sprekers

Deze sprekers delen hun standpunten over curriculumvernieuwing en -hervorming met ons. Lees hieronder meer over wie zij zijn en wat zij doen.

Bernard Teunis

Bernard is werkzaam bij het SLO als Programmamanager Curriculumherziening voor het PO en VO. Hij is eindverantwoordelijk voor het programma actualiseren Kerndoelen & Examenprogramma’s. Dit is het traject dat SLO uitvoert in opdracht van het ministerie na Curriculum.nu.

Nico Miedema

Nico is onderwijsdeskundige en schoolmeester. Tijdens zijn werk ondervond hij dat het onderwijs vooral veel negatieve effecten heeft op leerlingen. Zijn missie is om een succesvolle onderwijstransformatie door te voeren. Hiervoor heeft hij zelf een holistisch en overzichtelijk curriculum ontworpen.

Wim van de Hulst

Wim is oud-wiskundedocent in het voortgezet onderwijs en verdiept zich in het proces van curriculumherziening in Nederland. Hij heeft Curriculum.nu nauwgezet bestudeerd en hier een uitgebreide analyse over geschreven. Ook nu volgt hij de ontwikkelingen nog op de voet.

Ingelogd als: