Beste lezer,

Op 1 mei 2017 organiseert de SympoCie hét symposium van dit studiejaar over TALENTEN! Het symposium is een bijeenkomst waarbij verschillende sprekers iets vertellen over het thema talenten. Om 18:00u zal het symposium starten met een lezing van Bart Vogelaar waarna twee
workshop rondes volgen. Verschillende sprekers zullen op een interactieve wijze vertellen over TALENTEN. Per ronde zijn er maar liefst vier workshopgevers waar je uit kunt kiezen! Informatie over deze sprekers is hieronder te vinden per ronde!

Misschien wil jij meer weten over talenten binnen het onderwijs. Hoe kun jij als leraar je talenten maximaal benutten? Hoe haal jij het beste in je leerlingen naar boven? Of hoe help jij een kind dat hoogbegaafd is? Of ben jij geïnteresseerd in talenten binnen het bedrijfsleven? In een organisatie is het van belang dat niet alleen je eigen talenten tot bloei komen maar ook die van je team. Hoe zorg je ervoor dat iedereen zijn talenten optimaal benut en dat jij je kunt onderscheiden tussen vele anderen?

Al dit soort vragen en nog veel meer komen aan bod tijdens het symposium! Om 21:00u wordt het symposium afgerond en er zal een afsluitende borrel zijn in The Basket, waar bitterballen en een gratis drankje voor je klaar staan.

De kosten voor het symposium bedragen slechts €3,-

Inschrijven en voorkeur aangeven voor de workshop? Dit doe je via de memberpagina of klik hier voor het inschrijfformulier.

Tot 1 mei!

Lezing

Bart Vogelaar

Bart Vogelaar is universitair docent bij de Universiteit Leiden en zal de avond openen met een interactieve lezing over talentontwikkeling, hoogbegaafdheid en dynamisch testen. Dit zal met name gaan over kinderen in de basisschoolleeftijd, maar het heeft ook betrekking op andere leeftijden. Bart is betrokken bij de bachelor-opleiding Psychologie en de master-opleiding School Psychology in Leiden.

LinkedIn

Sprekers ronde 1

Henno Oldenbeuving

Henno Oldenbeuving werkt als trainer en adviseur bij BEET en omschrijft zichzelf als ‘Onderwijsgek’. Henno is onder andere gespecialiseerd in puber-inspiratie (over motivatie, ontwikkeling, gedrag en keuzes), onderwijsadvies en ontwerp het verschil J/M benutten. Hij zal op het symposium een workshop komen geven over motivatie en talentontwikkeling versus puberbrein in het onderwijs.

LinkedIn

Patricia Vermeulen

Patricia werkt in Rotterdam en ontwerpt leertrajecten. Zij werkt als trainer en geeft advies op allerlei manieren over leren en ontwikkelen. Zowel voor organisaties als individuen. Haar specialiteit is mensen te motiveren in het kijken naar hun eigen groei. Ze onderzoekt innovatieve manieren om te leren.

  • Everyone is a genius.
    But if you judge a fish on its ability to climb a tree,
    It will live its whole life believing it is stupid.
    - Albert Einstein

LinkedIn

Annelien de Ruijter Stapel & Saskia Gierveld-Ruisch
Annelien en Saskia zijn beide organisatieadviseurs bij het advies bureau Wielinq.
Zij begeleiden organisaties in hun transitie naar toekomstbestendige organisatie. Ze geloven dat in deze transitie de menselijke factor centraal staat en dat de rol van HR cruciaal is.
Het gaat in de organisatie van de toekomst vooral over de ontwikkeling van mensen in lijn met de visie en ambities van de organisatie.
De vraag is hoe je mensen in je organisatie aan je bindt, hoe je bevlogenheid houdt en uiteindelijk de gewenste effecten met je organisatie bereikt.
In deze workshop hebben we het over persoonlijke ontwikkeling in de organisatie van de toekomst en kijken we samen met jou wat voor jou belangrijk is!

LinkedIn

Paul ‘t Mannetje

Paul is een bevlogen trainer en coach met al veel ervaring in het onderwijs en trainingsvak. Gedurende zijn loopbaan heeft hij diverse eigen trainingsprogramma’s ontwikkeld voor veel verschillende opdrachtgevers. Ondertussen heeft hij een eigen bedrijf opgericht waarin veel van de ontwikkelde trainingsprogramma’s naar voren komen en in 2015 verscheen zijn eerste managementboek ‘Op pad met mijn talenten’.

Tijdens zijn workshop zal onder andere stilgestaan worden bij reparatiemanagement, positiviteit en een aantal opleidingsmythen. Ook wordt er kennisgemaakt met je eigen talenten, sterke punten, zwakke punten en wat de toepassingsmogelijkheden zijn binnen het onderwijs. Niet alleen voor leerkrachten maar ook leerlingen en de leidinggevenden. 

Meer informatie kun je vinden op zijn LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/paultmannetje/, en op zijn website: http://tmannetjeenco.nl/

Sprekers ronde 2

Kristel van Dam & Marlijn Ott

Kristel en Marlijn zijn de enthousiaste, gedreven eigenaressen van Jump! Talentontwikkeling in Zeist. Zij zijn overtuigd dat het in de huidige arbeidsmarkt belangrijk is om te laten zien dat jij onderscheidend bent met jouw talenten. Jump! helpt mensen hun talenten helder te krijgen en daar concreet richting aan te geven door middel van coaching en training. Zelf hebben zij hun talenten in durven te zetten door te Jump! te beginnen en zij willen anderen helpen en inspireren om hun talenten te ontdekken en in te zetten. Kristel en Marlijn zullen een workshop van 50 minuten verzorgen waarin we vooral gaan DOEN... je gaat zien hoe jouw talent al zichtbaar is zonder dat je nog maar 1 woord hebt gesproken. Je gaat ontdekken wat een van je eigen talenten is en last but not least ga je een eerste stap zetten jouw talent in te zetten...want hun motto is van beweging komt beweging…

Website: http://www.jumptalent.nl/

Frank Oeben

Frank Oeben is ontwikkelaar en trainer. Hij houdt zich bezig met persoonlijke ontwikkeling, motivatie en geluk. Zijn ervaringen deelt hij onder meer via zijn blog op BijOeben.nl. De theorie is dat je ergens vanzelf beter in wordt, als je leuk vindt wat je doet. Het gaat dus om de vraag: waar word jij gelukkig van? En: hoe kom je tot concrete actiepunten om persoonlijke doelen te bereiken? Tijdens de workshop zal over deze vragen nagedacht worden. Hierbij is het motto: iedereen kan het… en nu jij!

Website: http://www.bijoeben.nl/

Ellen Westerhout

Ellen Westerhout is eigenaar van De Talentversneller. Ellen ondersteunt ondernemers in het bedrijfsleven met het goed positioneren van zichzelf en hun medewerkers. Hierbij is het belangrijk dat alle talenten optimaal worden benut, zodat het bedrijf zijn volle potentie kan inzetten en een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van zijn omgeving.

We hebben het vaak over doen waar je goed in bent. Het klinkt zo eenvoudig, maar waarom zien we mensen om ons heen vaker tegen de stroom inroeien dan met de stroom mee? En ben jij daar zelf soms ook één van? Tijdens deze actieve workshop ga je aan slag met doen waar jij goed in bent. Roeien met de stroom mee. En daarvoor wordt Jump Movement© ingezet. Een superhandige en concrete manier om met elkaar in gesprek te gaan richting een gezamenlijk doel. Je zet letterlijk een stap in de richting waar jij heen wil. Hoe gaaf is dat

Website: https://www.detalentversneller.nl/