Geïnteresseerd in bestuur bij VOCUS?

Elk jaar staat er binnen VOCUS een nieuw bestuur aan het roer. Via een sollicitatieprocedure wordt er aan het eind van elk jaar een nieuw (kandidaats)bestuur gekozen. Wil jij alles uit je jaar halen, een hogere betrokkenheid binnen VOCUS, veel leren, feesten, borrelen, activiteiten bijwonen en vooral veel genieten? Met andere woorden: lijkt het je heel interessant of ben je misschien geïnteresseerd in een bestuursfunctie, lees dan vooral verder.

Procedure

Bestuursinformatieavonden

Heb jij altijd al interesse gehad in een bestuursfunctie (of een rol binnen de RvA) bij VOCUS. Bezoek dan onze bestuursinformatieavonden! Tijdens deze avond krijg je een kijkje in het leven van een bestuurslid. Natuurlijk kan je hier terecht voor al je vragen. Misschien kom je er wel achter dat een bestuursjaar bij VOCUS (of een plekje in de RvA) wel iets voor jou is!

Sollicitatieprocedure

Ben je er helemaal van overtuigd dat een bestuursfunctie wat voor jou is? Dan kun je een sollicitatiebrief in sturen en zal er aan de hand van die brief een sollicitatiegesprek plaatsvinden met het huidige bestuur en een persoon van de RvA. Deze brieven en gesprekken zijn zeer vertrouwelijk. Aan de hand van deze gesprekken en het advies van de RvA gaat het huidige bestuur in beraad om een kandidaatsbestuur te vormen.

Inwerktijd

Als je één van de gelukkigen bent die gekozen is voor het nieuwe (kandidaats)kandidaatsbestuur, start de inwerktijd. Er zal een inwerkweekend zijn waarin je met het huidige bestuur een heel weekend alles doorneemt om je zo klaar te stomen voor je komende bestuursjaar. Deze inwerktijd zal duren tot de wissel-ALV in het nieuwe academisch jaar, waarin het nieuwe bestuur het stokje definitief overneemt.

Planning

Bestuursinformatieavond #1

Woensdag 20 maart 19:00 uur

Tijdens deze avond kan je op een laagdrempelige manier kijken of een bestuursjaar misschien iets voor jou is

Deadline sollicitatiebrief

Zaterdag 27 april 23:59 uur

Uiterste moment tot waarop je je sollicitatiebrief kunt sturen naar info@svvocus.nl.

Meer info?

Klik hier!

Weet jij al zeker dat je wil solliciteren? Begin dan alvast met het schrijven van je motivatiebrief! We ontvangen je motivatiebrief graag uiterlijk 27 april om 23:59. Deze stuur je samen met je CV naar info@svvocus.nl.

In de motivatiebrief beschrijf je in ongeveer een A4 tenminste de volgende punten:

– Waarom jij in het bestuur wil;

– Waarom jij jezelf geschikt vindt als bestuurslid;

– Je ervaring met/bij VOCUS;

– Andere relevante (werk)ervaring;

– Naar welke functie(s) je eventuele voorkeur uitgaat.

Na het insturen van je motivatiebrief, volgt er een sollicitatiegesprek in week 18. Hiervoor word je op zondag 28 april gebeld.

Inwerkweekend

Vrijdag 24 t/m zondag 26 mei

Op dit weekend wordt het aankomende bestuur klaargestoomd voor het komende jaar.

Wissel-ALV

Donderdag 19 september

Op deze ALV zal het kandidaatsbestuur definitief het stokje overnemen van het op dit moment nog huidige bestuur.

Bestuursinformatieavond #2

Donderdag 25 april

Een interactieve avond waar je functiespecifiek meer te weten kunt komen wat bestuursfuncties en een bestuursjaar inhouden.

Bekendmakingsborrel

Dinsdag 21 mei 21:00 uur

Op deze borrel zal het (kandidaats)kandidaatsbestuur bekendgemaakt worden aan de vereniging.

Goedkeurings-ALV

Donderdag 6 juni

De ALV krijgt hier de kans om het (kandidaats)kandidaatsbestuur (en haar plannen) goed te keuren.