Geïnteresseerd in bestuur bij VOCUS?

Elk jaar staat er binnen VOCUS een nieuw bestuur aan het roer. Via een sollicitatieprocedure wordt er aan het eind van elk jaar een nieuw (kandidaats)bestuur gekozen. Wil jij alles uit je jaar halen, een hogere betrokkenheid binnen VOCUS, veel leren, feesten, borrelen, activiteiten bijwonen en vooral veel genieten? Met andere woorden: lijkt het je heel interessant of ben je misschien geïnteresseerd in een bestuursfunctie, lees dan vooral verder.

Procedure

Bestuursinformatieavonden

Heb jij altijd al interesse gehad in een bestuursfunctie (of een rol binnen de RvA) bij VOCUS. Bezoek dan onze bestuursinformatieavonden! Tijdens deze avond krijg je een kijkje in het leven van een bestuurslid. Natuurlijk kan je hier terecht voor al je vragen. Misschien kom je er wel achter dat een bestuursjaar bij VOCUS (of een plekje in de RvA) iets voor jou is!

Sollicitatieprocedure

Ben je er helemaal van overtuigd dat een bestuursfunctie wat voor jou is? Dan kun je je motivatiebrief  en CV in sturen en zal er aan de hand van die brief en je CV een sollicitatiegesprek plaatsvinden met het huidige bestuur en een persoon van de RvA. Deze brieven en gesprekken zijn zeer vertrouwelijk. Aan de hand van deze gesprekken en het advies van de RvA gaat het huidige bestuur in beraad om een kandidaatsbestuur te vormen. Meer informatie omtrent wat er in je motivatiebrief moet, kan je hieronder in de tijdlijn vinden.

Inwerktijd

Als je één van de gelukkigen bent die gekozen is voor het nieuwe (kandidaats)kandidaatsbestuur, start de inwerktijd. Tijdens deze inwerktijd heb je een inwerkweekend  waarin je met het huidige bestuur en het (kandidaats)kandidaatsbestuur een heel weekend alles doorneemt, om zo klaar gestoomd te worden voor je komende bestuursjaar. De inwerktijd zal duren tot de wissel-ALV in het nieuwe academisch jaar, tijdens deze wissel-ALV neemt het kandidaatsbestuur het stokje definitief over.

Planning

Bestuursinformatieavond #1

Woensdag 25 maart 20:00 uur

Tijdens deze avond kan je op een laagdrempelige manier kijken of een bestuursjaar misschien iets voor jou is

Deadline sollicitatiebrief

Zaterdag 25 april 23:59 uur

Uiterste moment tot waarop je je sollicitatiebrief kunt sturen naar info@svvocus.nl.

Meer info?

[su_spoiler title="Klik hier!" style="default; text-align: right;"]

Weet jij al zeker dat je wil solliciteren? Begin dan alvast met het schrijven van je motivatiebrief! We ontvangen je motivatiebrief graag uiterlijk 25 april om 23:59 uur. Deze stuur je samen met je CV naar info@svvocus.nl.

In de motivatiebrief beschrijf je in ongeveer een A4 tenminste de volgende punten:

- Waarom jij in het bestuur wil;

- Waarom jij jezelf geschikt vindt als bestuurslid;

- Je ervaring met/bij VOCUS;

- Andere relevante (werk)ervaring;

- Naar welke functie(s) je eventuele voorkeur uitgaat.

Na het insturen van je motivatiebrief, volgt er een sollicitatiegesprek in week 18 en week 19. Om dit in te plannen word je op zondag 26 april gebeld.

[/su_spoiler]

Goedkeurings-ALV

Donderdag 4 juni

De ALV krijgt hier de kans om het (kandidaats)kandidaatsbestuur (en haar plannen) goed te keuren.

Bestuursinformatieavond #2

Dinsdag 21 april

Een interactieve avond waar je functiespecifiek meer te weten kunt komen wat bestuursfuncties en een bestuursjaar inhouden.

Bekendmakingsborrel

Woensdag 20 mei 21:00 uur

Op deze borrel zal het (kandidaats)kandidaatsbestuur bekendgemaakt worden aan de vereniging.

Inwerkweekend

Vrijdag 22 t/m zondag 24 mei

Op dit weekend wordt het aankomende bestuur klaargestoomd voor het komende jaar.

Wissel-ALV

Donderdag 17 september

Op deze ALV zal het kandidaatsbestuur definitief het stokje overnemen van het op dit moment nog huidige bestuur.