Inspraak

Op verschillende niveaus binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen (FSW) zijn studenten betrokken bij beslissingen over onderwijs en onderzoek. Deze studenten hebben inspraak op het beleid dat gevoerd wordt aan deze faculteit. Ze denken mee, hebben een kritische blik en nemen eigen initiatieven. Op deze manier probeert de Inspraak de kwaliteit van het onderwijs en bijbehorende faciliteiten te verhogen. Op de faculteit zijn verschillende inspraakorganen actief. In al deze organen zitten zowel docenten als studenten.

Voor elke afzonderlijke opleiding (bachelor OWW, master OWW en ALPO) is er een eigen Opleidings Commissie (OC) en is er een student lid van het Managementteam (MT) van de opleiding. Alle organen binnen de Inspraak worden gecoördineerd door twee Parlementair Overleg Coördinatoren (Poco’s). De Poco’s vormen de link tussen alle Insprakers en zorgen ervoor dat alles in goede banen wordt geleid. Faculteitsbreed worden de belangen van studenten behartigd door de Faculteitsraad die bestaat uit zeven FSW-studenten.

Onderwijswetenschappen

OpleidingsCommissie (OC)

Frederique Vermeulen
Laurie Vedder
OpleidingsCommissie (OC)
Wij zijn Laurie Vedder (19) en Frederique Vermeulen (20). Dit collegejaar zijn wij de OpleidingsCommissie van Onderwijswetenschappen. Wij gaan ons dit jaar bezig houden met de verbetering van de kwaliteit van onze opleiding en willen proberen de cursussen voor de studenten zo interessant en leerzaam mogelijk te maken! Ook gaan we dit jaar aan de slag met een aantal jaarthema's, zoals student en docentbetrokkenheid, peerfeedback en het verbeteren van de AMO- en SLB-opdrachten. Daarnaast zijn wij er voor al jullie vragen, klachten, suggesties én complimenten. Jullie kunnen ons altijd bereiken via de mail (oc.oww@uu.nl), Facebook en Instagram (@oww_uu) of spreek ons aan! Liefs, Laurie en Frederique OC 2020-2021

ManagementTeam (MT)

Eline Pothoven
ManagementTeam (MT)
Hey! Ik ben Eline Pothoven, 20 jaar en zit in mijn derde jaar van de bachelor Onderwijswetenschappen. Dit collegejaar ben ik het student-lid in het Managementteam van de opleiding! Wat leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Dan vraag je je vast af wat ik dan eigenlijk doe dit jaar. Dit jaar is het mijn taak om de stem van de student te laten horen wanneer er beleidskeuzes gemaakt worden. Dit doe ik door verschillende vergaderingen bij te wonen waarin er beleidskwesties worden besproken op het gebied van de kwaliteit en inrichting van het onderwijs. Gedurende het jaar heb ik ook mijn eigen onderwerpen die ik kan aankaarten, om zo de dingen die spelen onder studenten ook onder de aandacht te brengen. Ik heb nauw contact met de andere studentleden van de Inspraak (OC, MT Master OWW, CT ALPO) om zo bij te dragen aan het beste onderwijs! Ook ben ik samen met de Bachelordirecteur verantwoordelijk voor de promotie van de opleiding, super leuk! Hiervoor begeleid ik ook de PromoCie, een commissie bij VOCUS die mij helpt bij het organiseren van meeloopdagen, schoolvoorlichtingen en open dagen. Dus heb jij vragen, opmerkingen, tips, tops, klachten of complimenten over de opleiding? Laat het mij vooral weten! Je mag me aanspreken als je me ziet rondlopen, maar je mag me ook altijd een mailtje sturen.

Academische leraren opleiding primair onderwijs (ALPO)

OpleidingsCommissie (OC)

Sacha McPherson
Annerieke Roelofsen
Wels Middelbeek
OpleidingsCommissie (OC)
Wij, Annerieke (3e jaars), Sacha (2e jaars) en Wels (3e jaars) vormen dit jaar de opleidingscommissie (OC). Het hele jaar lang kan je bij ons terecht om alles over de opleiding te bespreken, tips te geven en je hart te luchten. Elk blok zullen wij met jullie input de cursussen evalueren om vervolgens met de docenten het gesprek aan te gaan om voor een nog betere en leukere ALPO te zorgen! We zullen ons dit jaar o.a. extra inzetten om de Inspraak nog zichtbaarder te maken voor jullie, de studenten, en om de positie van de ALPO op de HU in kaart te brengen en uit te breiden. Daarnaast kun je voor al je vragen bij ons terecht! Stuur een berichtje via de Inspraak Facebookpagina of Instagram, ons e-mailadres oc.alpo@uu.nl of spreek ons aan als je ons ziet! Groetjes, Annerieke, Sacha en Wels

CoördinatieTeam (CT)

Melanie Rozengarden
CoördinatieTeam (CT)
Hoi! Ik ben Melanie Rozengarden en zit in mijn derde jaar van de ALPO. Dit studiejaar ben ik student-lid van het CoördinatieTeam (CT) van de ALPO. Hierin mag ik samen met de docenten van het CoördinatieTeam meedenken over beslissingen met betrekking tot de opleiding. Ons doel hierbij is het verbeteren van de opleiding. Ik zal dit jaar hierbij de stem van de studenten vertegenwoordigen. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen heb ik ook veel contact met de OC-leden. En kan ik de inbreng van jullie (de studenten) goed gebruiken om onderwerpen die spelen bij de studenten onder de aandacht te brengen. Daarnaast zal ik mij dit jaar bezig houden met de promotie van de ALPO en de daarbij behorende PromoCie gaan begeleiden. Als laatste zal ik ook het mentoraat van de opleiding gaan begeleiden. Dus als je vragen, opmerkingen of tips hebt stuur dan vooral een mailtje naar mij m.rozengarden@students.uu.nl of spreek me aan als je me ziet! Ik heb er super veel zin in om me dit jaar voor de opleiding te gaan inzetten! Groetjes, Melanie

(Pre-)Master Educational Sciences

Managementteam (MT)

Evie van Berkel
Managementteam (MT)
Hoi allemaal! Ik ben Evie van Berkel, 22 jaar oud, en ik vervul dit collegejaar de rol van (pre-)masterstudentlid in het ManagementTeam van onze opleiding. Door het onderhouden van intensief contact met verschillende inspraakorganen en natuurlijk jullie - de studenten! - zorg ik er tijdens vergaderingen met docenten, beleidsmedewerkers en onderwijsondersteuners voor dat op- of aanmerkingen met betrekking tot het studieprogramma bij de juiste persoon terecht komen. Heb je aanvullingen, kritiek of ander commentaar op de (pre-)master Educational Sciences? Laat het me weten! Dan regel ik dat jouw punten ter sprake worden gebracht. Je mag me mailen, Facebooken, LinkedInnen of een postduif sturen.

Faculteitsbreed

Faculteitsraad (FR)

Daniël van den Heuvel
Faculteitsraad (FR)
Hallo, Mijn naam is Daniël van den Heuvel en ik ben 24 jaar oud. Na vele jaren betrokken te zijn bij de organisatie van de faculteit, achter en voor de schermen, kan ik met trots zeggen Technisch voorzitter van de FR te zijn dit jaar. Meepraten over hoe je onderwijs wordt vormgegeven, dat is wat ik het belangrijkst vind. Ik kan daarom niet wachten om jullie te vragen naar jullie mening komend jaar!

Ideeënbus