Waarom VOCUS

VOCUS is sinds 1991 dé studievereniging voor alle studenten Onderwijswetenschappen en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) in Utrecht. De vereniging bestaat uit ongeveer 500 leden en heeft daarnaast een grote groep alumni-leden. Ga je Onderwijswetenschappen (bachelor of (pre)master) studeren aan de Universiteit van Utrecht of ga je de ALPO doen? Dan word je natuurlijk lid bij VOCUS!

Studie ondersteuning

Als lid van VOCUS heb je toegang tot gratis samenvattingen die gemaakt zijn door leden. Ook staan leden altijd klaar om je te helpen met bijvoorbeeld statistiekvakken.

Ontspanning

VOCUS organiseert borrels voor haar leden en feesten met andere verenigingen. Daarnaast zijn er sportieve, creatieve en culinaire activiteiten, kortom heel veel gezelligheid en ruimte om je mede-studenten te ontmoeten!

Verbreding

VOCUS organiseert naast ontspannende activiteiten ook studie-inhoudelijke activiteiten. Op deze manier proberen we de kennis van VOCUS-leden te verbreden. Zo organiseert VOCUS onder andere excursies en jaarlijkse symposia om kennis te maken met het werkveld. Daarnaast worden ViCie activiteiten georganiseerd om persoonlijke ontwikkeling te bevorderen. Er valt dus ook genoeg te leren bij VOCUS!

Commissies
Opleidingen

Wat doen we?

Activiteiten

Door zowel de commissies van VOCUS, het bestuur en externe partijen, zoals Career Services, worden gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd. VOCUS organiseert ontspannende activiteiten zoals borrels en feesten, sportieve, creatieve en culinaire activiteiten! Ook worden er studie-inhoudelijke activiteiten georganiseerd denk hierbij aan excursies, een jaarlijks symposium en bezoeken van externe organisaties, waarmee je het werkveld kan leren kennen. Daarnaast zijn er ieder jaar verschillende verbredende activiteiten zoals een LinkedIn training of een training CV en motivatiebrief schrijven. Wil jij bijdragen aan de organisatie van dergelijke activiteiten? Lees dan hieronder verder bij de commissies!

Commissies

VOCUS heeft 21 commissies die onder andere activiteiten verzorgen of het bestuur ondersteunen. De commissies zijn te verdelen onder verschillende thema’s; studie-inhoudelijke, ontspannende en ondersteunende commissies. Sommige commissies hebben zowel een studie-inhoudelijk als ontspannend doel. Een commissie staat onder begeleiding van een bestuurslid. Door deel te nemen aan een commissie, leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel erg leuk. Daarnaast ben je nauw betrokken bij VOCUS en leer je vele mensen kennen.

Studieondersteuning

Naast ontspanning kan VOCUS je dus ook ondersteunen bij je studie, en hierna. Dit kan onder andere door het netwerk wat je binnen VOCUS opbouwt en de vacatures die regelmatig geplaatst worden. Maar ook door de toegang tot gratis samenvattingen, gemaakt door andere VOCUS-leden. Ook krijg je korting om je studieboeken via StudyStore en staan je mede-leden altijd klaar om je te helpen bij verschillende vakken of een voorbeeld paper te sturen.

Vertrouwenscontactpersonen

Bij VOCUS vinden we het belangrijk dat er voor iedereen een veilige omgeving is. Dit willen wij op verschillende manieren stimuleren en bewaken. Vanaf dit jaar zullen er twee VertrouwensContactPersonen (VCP’s) binnen de vereniging actief zijn. Zij zullen bereikbaar zijn voor elk lid van VOCUS. Je kunt bij de VCP’s terecht om te praten over- en verder geholpen te worden met een ervaring met grensoverschrijdend gedrag binnen de vereniging. Hierbij kun je denken aan (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie en geweld of pesten en uitsluiting. De VCP’s gaan serieus aan de slag met de melding en gaan vertrouwelijk om met wat je hen vertelt. Ze verkennen samen met jou de opties voor eventuele verdere hulp, mocht je dat willen.

De VCP’s zijn via de mail en telefonisch bereikbaar (bij voorkeur tussen 10:00 en 17:00 uur) en zullen naar aanleiding van je mailtje, appje of belletje een gesprek met je inplannen. Daarnaast kan je hen ook altijd persoonlijk aanspreken.

Voel je je niet prettig genoeg om met onze VCP’s contact op te nemen en wil je toch met iemand praten, dan vind je hier informatie over de vertrouwenspersonen van de UU.

Tom

Raad van Advies

Hey, ik ben Tom! Ik ben 23 jaar oud en zit in mijn vierde jaar van onze mooie studie. Ik mag dit jaar vanuit de RvA de positie van VCP invullen. Ik vind het erg belangrijk dat er een veilige sfeer binnen onze vereniging heerst en ik zet me graag in om dit zou te houden. Mocht je dus ergens mee zitten, ga ik graag het gesprek met je aan!

Sara

Bestuur

Hoi, ik ben Sara en ik zal dit jaar de VCP vanuit Bestuur 31 zijn! Ik ben 19 jaar oud en studeer Onderwijswetenschappen. Ik zet me graag in voor de sociale veiligheid binnen onze vereniging, weet dus dat je bij me terecht kan voor een vertrouwelijk gesprek! Laten we vooral samen zorgen voor een veilige en prettige omgeving voor alle leden van VOCUS.

Ingelogd als: