Waarom VOCUS

VOCUS is sinds 1991 dé studievereniging voor alle studenten Onderwijswetenschappen en de Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO) in Utrecht. De vereniging bestaat uit ongeveer 500 leden en heeft daarnaast een grote groep alumni-leden. Ga je Onderwijswetenschappen (bachelor of (pre)master) studeren aan de Universiteit van Utrecht of ga je de ALPO doen? Dan word je natuurlijk lid bij VOCUS!

Naast je studie

Als lid van VOCUS heb je toegang tot gratis samenvattingen die gemaakt zijn door leden. Ook staan leden altijd klaar om je te helpen met bijvoorbeeld statistiekvakken.

Ontspanning

VOCUS organiseert borrels voor haar leden en feesten met andere verenigingen. Daarnaast zijn er sportieve, creatieve en culinaire activiteiten, kortom heel veel gezelligheid en ruimte om je mede-studenten te ontmoeten!

Verbreding

Commissies
Opleidingen

Wat doen we?

Activiteiten

Door zowel de commissies van VOCUS, het bestuur en externe partijen, zoals Career Services, worden gedurende het jaar verschillende activiteiten georganiseerd. Zo organiseert VOCUS ontspannende activiteiten zoals borrels en feesten, sportieve, creatieve en culinaire activiteiten! Ook worden er studie-inhoudelijke activiteiten georganiseerd zoals excursies, is er ieder jaar een symposium en leer je het werkveld kennen door externe organisaties die ons bezoeken. Daarnaast zijn er ieder jaar verschillende verbredende activiteiten zoals een LinkedIn training en een training CV en motivatiebrief schrijven. Wil jij bijdragen aan de organisatie van dergelijke activiteiten? Lees dan hieronder verder bij de commissies!

Commissies

VOCUS heeft 21 commissies die onder andere activiteiten verzorgen of het bestuur ondersteunen. De commissies zijn te verdelen onder verschillende thema’s namelijk; studie-inhoudelijk, ontspannend en ondersteunende commissies. Sommige commissies hebben zowel een studie-inhoudelijke als een ontspannend doel. Een commissie staat onder begeleiding van een bestuurslid. Binnen een commissie leer je organiseren, maak je vrienden, boost je je CV en heb je het vooral heel leuk. Je bent nauw betrokken bij VOCUS en leert vele mensen kennen.

Studieondersteuning

Naast alle ontspanning en activiteiten die VOCUS je biedt, kunnen VOCUS en het netwerk dat je binnen VOCUS opbouwt je ook ondersteunen bij je studie. Zo heb je als lid van VOCUS toegang tot gratis samenvattingen die gemaakt zijn door leden en krijg je korting op studieboeken via StudyStore. Ook staan je mede-leden altijd klaar om je te helpen met bijvoorbeeld statistiekvakken of voorzien ze je van een voorbeeld paper.