Symposium: Lang leven met/zonder succes

Maandag 29 april 2019

Op maandag 29 april van 17.00 tot 21.30 uur vindt hét meest interessante symposium van het jaar weer plaats. Dit jaar draait het symposium om ‘Lang leven met/zonder succes!’. Het symposium zal geopend worden door schoolpsychologe Marlieke Silvertand. Vervolgens zullen er twee workshoprondes plaatsvinden waarbij gekozen kan worden uit de volgende sprekers: Esther Jacobs (Trainer Non Verbale communicatie), Jessica Meijer (ICT-businessprofessional), Theo Mommers (Burn-outcoach) en René Sprenger (Mindfulnesstrainer). Het thema “Lang leven met/zonder succes!’ zal dus vanuit verschillende kanten belicht worden. Lees vooral verder voor meer informatie over elke spreker, want ze worden hieronder even kort toegelicht!

We zien je graag maandag 29 april! Inschrijven kan via de onderstaande knop. Zorg dat je, voordat je je inschrijft, een voorkeurskeuze hebt gemaakt betreffende de sprekers in de twee workshoprondes.

Sprekers

Het symposium zal beginnen met één hoofdspreker. Dit zal Marlieke Silvertand (Schoolpsychologe) zijn over het zoeken van de juiste balans in je leven. Daarna zal het symposium bestaan uit twee keuzerondes waarbij telkens gekozen kan worden uit vier workshops.

Meer informatie

  • De avond start om 17.15 uur in de Boothzaal, Universiteitsbibliotheek Uithof. De hoofdspreker, Marlieke Silvertand, zal hier de avond openen.
  • Rond 18.00 uur is er de tijd om onder genot van een maaltijd, aangeboden door de kookcommissie van VOCUS (de ChefCie), kennis met elkaar te maken en na te praten over de opening.
  • Van 19.00 uur tot 20.45 uur vinden de twee workshoprondes plaats van beide 45 minuten.
  • De avond wordt passend afgesloten. Hoe? Dat is nog een verrassing!
  • De avond kost €5 euro.
  • Inschrijven kan via de bovenstaande knop "Inschrijven Symposium"
  • Klik op onderstaande knop voor het Facebookevenement

Marlieke Silvertand - Schoolpsychologe

Waarom die haast - weet jij wanneer je werk af is?

In een tijd van apps die onze vorderingen bijhouden, prestatiedruk en FOMO (Fear Of Missing Out) lijkt ook het onderwijs gevangen in een afrekencultuur van toetsing en hoge werkdruk. De continue zoektocht naar de juiste balans is voor onderwijsprofessionals een enorme uitdaging; kun je het voor zo veel mogelijk leerlingen goed doen en tegelijkertijd voor jezelf blijven zorgen? En wat kun je als onderwijsmaker meegeven aan de generatie die groot wordt in een prestatiemaatschappij?

Workshops

Na het plenaire deel zal op interactieve wijze verder worden ingegaan op het thema. Er zullen twee workshoprondes plaatsvinden, waarbij gekozen kan worden uit de volgende sprekers: René Sprenger (Mindfulnesstrainer), Jessica Meijer (ICT-businessprofessional), Theo Mommers(Burn-outcoach) en Esther Jacobs (Trainer Non Verbale communicatie).

Esther Jacobs

Trainer Non Verbale communicatie

Herken jij leugens & misleiding?

In deze workshop gaat Esther Jacobs aan de hand van voorbeelden laten zien hoe je je gesprekspartner kunt “lezen” op basis van wat hij zegt en wat hij non-verbaal laat zien. Deze praktische kennis en vaardigheden helpen je om jezelf tijdens gesprekken en onderhandelingsposities te versterken. Aan het einde van de workshop krijg  je 7 praktische tips om misleiding te herkennen en maak je bovendien kans op het winnen van het boek 'Wetboek van de Waarheid', t.w.v. 30 euro.

Als privé detective is Esther altijd op zoek naar achtergrondinformatie en inzichten om misleiding in communicatie te herkennen en heeft zij zich steeds meer verdiept in technieken en vaardigheden die anderen verleiden tot het vertellen van de waarheid. Zij heeft hiervoor diverse expert en trainer opleidingen gevolgd waarna zij besloot ook anderen te willen helpen en trainen in het herkennen van leugens en bedrog.

Jessica Meijer

ICT-businessprofessional

Leidraad voor succes: heb lef en laat zien wat je waard bent!

Onze grootste overwinning is niet dat we nooit falen, maar dat we telkens als we struikelen weer opstaan (Confucius | Chinese filosoof | 551 v.C. - 479 v.C.). Jessica Meijer deelt tijdens haar sessie haar 'Confessions of a job-hopper'. Haar uiteenlopende werkervaring bij startups en heeft haar veel lessen geleerd, welke ze zal prijsgeven tijdens het symposium over ‘Lang leven met/zonder succes’. Maar wat betekent succes eigenlijk voor jou? Een volle portemonnee, het maken van een maatschappelijke impact, of misschien wel allebei voor de échte fanatiekelingen onder ons. Durf jij de discussie aan te gaan over het definiëren, behalen en behouden van succes? Ga dan tijdens deze sessie met elkaar in gesprek over leren in het onderwijs, het vinden van een (goede) baan, leren op de werkvloer en werkgeluk. Ten slotte zal er een kijkje genomen worden in de toekomst, want weet jij al wat je later wil worden?

Theo Mommers

Burn-outcoach

“Burn-out is het beste wat me is overkomen, alleen ik gun het niemand.”

Een persoonlijk succesverhaal van iemand die dacht dat hij geen stress kende, maar langer dan een jaar uitviel en zelfs weken amper kon lopen of praten. Het overwinnen van burn-out is misschien wel mijn beste prestatie en grootste succes. Dat klinkt raar, maar je wordt er uiteindelijk als mens sterker en slimmer van!

Drs. Theo Mommers is directeur-eigenaar van The Human Battery Company, een bureau gespecialiseerd in herstel en preventie van stress en burn-out. Als ervaringsdeskundige heeft hij zijn eigen visie en werkwijze ontwikkeld, die inmiddels bewezen succesvol is. Voor meer info: www.humanbattery.nl.

René Sprenger

Mindfulnesstrainer

Heb jij last van stress, piekeren en druk om te presteren? Of vind je mindfulness interessant?

Mindfulness is een manier om je automatische patronen die stress en druk veroorzaken te doorbreken. Je leert met mindfulness de regie te pakken over je leven (patronen) en keuzes te maken waar je achter staat. In de workshop zal er worden ingegaan op wat mindfulness is, hoe het kan worden beoefend en hoe je mindfulness kan gebruiken om beter om te gaan met prestatiedruk en stress. Dus: heb jij last van stress, piekeren en druk om te presteren? Of vind je mindfulness interessant? Dan is deze workshop wat voor jou!

René, de verzorger van de workshop, heeft zelf te maken gehad met de gevolgen van prestatiedruk (faalangst) en een burn-out. Met mindfulness heeft hij geleerd rustig te blijven in stressvolle situaties, nee te zeggen op gewenste tijden en meer te genieten van de kleine dingen van het leven.