Vertrouwenscontactpersonen

Bij VOCUS vinden we het belangrijk dat er voor iedereen een veilige omgeving is. Dit willen wij op verschillende manieren stimuleren en bewaken. Vanaf dit jaar zullen er twee VertrouwensContactPersonen (VCP’s) binnen de vereniging actief zijn. Zij zullen bereikbaar zijn voor elk lid van VOCUS. Je kunt bij de VCP’s terecht om te praten over- en verder geholpen te worden met een ervaring met grensoverschrijdend gedrag binnen de vereniging. Hierbij kun je denken aan (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie en geweld of pesten en uitsluiting. De VCP’s gaan serieus aan de slag met de melding en gaan vertrouwelijk om met wat je hen vertelt. Ze verkennen samen met jou de opties voor eventuele verdere hulp, mocht je dat willen.

De VCP’s zijn via de mail en telefonisch bereikbaar (bij voorkeur tussen 10:00 en 17:00 uur) en zullen naar aanleiding van je mailtje, appje of belletje een gesprek met je inplannen. Daarnaast kan je hen ook altijd persoonlijk aanspreken.

Voel je je niet prettig genoeg om met onze VCP’s contact op te nemen en wil je toch met iemand praten, dan vind je hier informatie over de vertrouwenspersonen van de UU.

VCP's 2021-2022

Tom Kloeck

Raad van advies

Hey, ik ben Tom! Ik ben 23 jaar oud en zit in mijn vierde jaar van onze mooie studie. Ik mag dit jaar vanuit de RvA de positie van VCP invullen. Ik vind het erg belangrijk dat er een veilige sfeer binnen onze vereniging heerst en ik zet me graag in om dit zou te houden. Mocht je dus ergens mee zitten, ga ik graag het gesprek met je aan!

Sara Hoogakker

Bestuur

Hoi, ik ben Sara en ik zal dit jaar de VCP vanuit Bestuur 31 zijn! Ik ben 19 jaar oud en studeer Onderwijswetenschappen. Ik zet me graag in voor de sociale veiligheid binnen onze vereniging, weet dus dat je bij me terecht kan voor een vertrouwelijk gesprek! Laten we vooral samen zorgen voor een veilige en prettige omgeving voor alle leden van VOCUS.

Ingelogd als: