Vertrouwenscontactpersonen

Bij VOCUS vinden we het belangrijk dat er voor iedereen een veilige omgeving is. Dit willen wij op verschillende manieren stimuleren en bewaken. Daarom zijn er twee VertrouwensContactPersonen (VCP’s) actief binnen de vereniging. Zij zullen bereikbaar zijn voor elk lid van VOCUS. Je kunt bij de VCP’s terecht om te praten over- en verder geholpen te worden met een vervelende ervaring, zoals grensoverschrijdend gedrag bij jou of bij iemand anders. Hierbij kun je denken aan (seksuele) intimidatie, discriminatie, agressie en geweld of pesten en uitsluiting, maar voor andere zaken kan je ook bij hen terecht. De VCP’s gaan serieus aan de slag met jouw verhaal en gaan vertrouwelijk om met wat je hen vertelt. Ze verkennen samen met jou de opties voor eventuele verdere hulp, mocht je dat willen.

De VCP’s zijn via de mail en telefonisch bereikbaar (bij voorkeur tussen 10:00 en 17:00 uur) en zullen naar aanleiding van je mailtje, appje of belletje een gesprek met je inplannen. Daarnaast kan je hen ook altijd persoonlijk aanspreken.

Voel je je niet prettig genoeg om met onze VCP’s contact op te nemen en wil je toch met iemand praten, dan vind je hier informatie over de vertrouwenspersonen van de UU en hier informatie over de vertrouwenspersonen van de HU.

VCP's 2022-2023

Sara Hoogakker

Raad van advies

Hoi, ik ben Sara en ik zal dit jaar de VCP vanuit de Raad van Advies zijn! Ik ben 20 jaar oud en studeer Onderwijswetenschappen, en dit is mijn tweede jaar als VCP bij VOCUS. Ik zet me graag in voor de sociale veiligheid binnen onze vereniging en vind het enorm belangrijk dat iedereen zich bij ons veilig en prettig voelt. Weet dus dat je altijd bij me terecht kan voor een vertrouwelijk gesprek!

Djen Bouwens

Bestuur

Hey! Ik ben Djen en aankomend jaar de VCP vanuit Bestuur 32. Ik vind het gevoel van veiligheid bij leden heel erg belangrijk. Heb je iets vervelends ervaren, iets gezien waarover je wil praten of wil je iets kwijt? Twijfel niet en kom naar me toe. Ik ga graag vertrouwelijk met je in gesprek om te kijken hoe we voor jou een fijne omgeving binnen VOCUS en mogelijk daarbuiten kunnen creëren. Schroom niet om contact op te nemen!

Ingelogd als: