Opleidingen

Bachelor opleidingen

Onderwijswetenschappen

In de opleiding Onderwijswetenschappen staan onderwijs en leren centraal. Het gaat daarbij om leren in verschillende leeftijdsfasen, op allerlei niveaus en in verschillende contexten. Actuele thema’s binnen onderwijswetenschappen zijn: motivatie en leren, invoeren van nieuwe onderwijsmethodes, effectief inzetten van ICT voor onderwijs en leren en feedback leren geven en ontvangen.

Academische lerarenopleiding primair onderwijs

De universitaire lerarenopleiding primair onderwijs (ALPO) leidt je op tot een veelzijdige, academisch geschoolde leraar. In vier jaar behaal je tegelijkertijd een pabo-diploma (Hogeschool Utrecht) én een universitair bachelordiploma Onderwijswetenschappen aan de UU.

Minor Onderwijswetenschappen

Door het volgen van deze minor kun je kennis, inzicht en vaardigheden opdoen op het gebied van onderwijs, leerprocessen, ontwikkeling van leeromgevingen en advisering omtrent ontwikkel- en innovatievraagstukken. Deze gebieden worden in verschillende contexten geplaatst, van basisscholen tot het bedrijfsleven.

Master opleidingen

Educational Sciences (Onderwijswetenschappen)

Efficiënte en effectieve leeromgevingen dragen bij aan een beter functionerende maatschappij. Beter onderwijs is daarom een hot topic. Je leert om vanuit verschillende invalshoeken onderwijsleerprocessen, leeromgevingen en verandermanagement vorm te geven. Je focust daarbij op allerlei verschillende contexten, van een schoolse setting tot de (non)profitsector, en gericht op mensen in alle leeftijdsfasen. Deze master is in voltijd én deeltijd te volgen. onderwijsmethodes, effectief inzetten van ICT voor onderwijs en leren en feedback leren geven en ontvangen.

Educational Sciences: Learning in Interaction (Research)

Ben je nieuwsgierig naar het verband tussen leeromgevingen, leerprocessen, de cognitieve en sociale ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen? In deze tweejarige master word je uitgedaagd om onderzoek te doen naar een groot aantal aspecten van educatie. Hierbij staat interactie centraal: tussen leerlingen en docenten, tussen individuen binnen teams, en tussen mensen en de objecten die ze gebruiken om te leren.

Hbo-premasterprogramma Onderwijswetenschappen

Heb je een hbo-diploma en wil je Educational Sciences studeren aan de Universiteit Utrecht? Volg dan eerst het premasterprogramma van deze opleiding. Tijdens dit eenjarige traject word je voorbereid op de eenjarige master, en spijker je je voorkennis bij over specifieke onderwerpen die bij Educational Sciences aan bod komen. Dit traject is in voltijd én deeltijd te volgen.

Ingelogd als: