Maak kennis met: Josianne van Kessels & Smit

Kessels & Smith

Leuk dat je mijn blog leest! Ik ben Josianne Savonije, 30 jaar en nu 10 jaar trotse inwoner van Utrecht. Mijn studie-carrière begon op het vmbo-t en nu mag ik mezelf onderwijskundige noemen. Daartussen zitten een heleboel stappen en keuzes die ik met vallen en opstaan maakte en leidden tot mijn passie: leren en ontwikkelen. Ik kwam er namelijk steeds meer achter dat ik gemotiveerd ben om anderen in hun kracht te zetten. De studie onderwijswetenschappen hielp me om beter te begrijpen hoe mensen leren en ontwikkelen en hoe ik mezelf hiervoor kan inzetten. Via de stagebank van de Universiteit Utrecht kwam ik terecht bij Kessels & Smit, The Learning Company (K&S), waar ik na 4 maanden stage nu 1,5 jaar werkzaam ben als adviseur. Samen met collega-onderwijskundige Jeroen Hellings ging ik dit avontuur aan met ons eigen label: het K&S LAB.

We begonnen met een innovatieve blik aan online werk- en leervraagstukken die leefden in de wereld van lockdowns, thuiswerken en thuisstuderen. Zo ontwierpen we een online stage-ervaring voor MBO-studenten, en namen we collega’s en klanten mee in de mogelijkheden van werken met en leren middels online tools. Als jonge adviseurs leerden we en ontdekten we het werkveld samen. Dat was heel fijn. Het K&S LAB innoveert inmiddels lekker door.Daarnaast bestaan mijn werkzaamheden uit leer-impactonderzoek voor en met klanten, en ik begeleid studentcollega’s in het doen van dit onderzoek. Ik begeleid ook dialoogtrajecten en houd me bezig met projecten rondom kansengelijkheid en welzijn in het onderwijs. Eén van mijn nieuwste werkpassies is het maken van podcasts als leerinterventie voor onze klanten en vakgenoten. Dit gaat van het presenteren van onderzoeksresultaten tot aan het vertellen van een inspirerend verhaal voor kennisdeling en verbinding binnen een organisatie, en niet te vergeten: radioshows die naast verbinding een hoop plezier bieden. Alsof je je in het Top 2000 Café waant. Als je hier meer over wilt lezen (en luisteren) nodig ik je van harte uit op onze website. “Wijsheid gaat niet over het vinden van antwoorden, maar het blijven stellen van de juiste vragen”Dit is een quote die illustreert wat ik belangrijk vind. De quote helpt mij verder in mijn werk als adviseur en is tekenend voor wat ik meeneem uit mijn studietijd. Deze nieuwsgierige en prikkelende vragen stel ik aan anderen, maar ook aan mezelf. De Universiteit bood een mooi onderwijskundig vakkenpakket. Dat vormde een belangrijke basis.

Ook heb ik er veel aan gehad om vanuit mezelf te onderzoeken welke talenten ik heb en hoe ik die wil inzetten in mijn werk. Stage, opdrachten in het werkveld en reflectietijd hielpen hierbij enorm. Ik geniet van de vrijheid en creativiteit die ik in mijn werk ervaar. Geen dag of week is hetzelfde. Daarnaast waardeer ik de reflectieve cultuur bij K&S heel erg. We kijken altijd samen terug op hoe een opdracht of ervaring verliep en wat we ervan leerden. Ik wil nog volop leren in het werk, bijvoorbeeld hoe ik teams en individuen op een coachende manier begeleid in grote vraagstukken. Dat lijkt me een mooie om toe te voegen aan dit aardige lijstje van dingen waar ik me mee bezighoud. Mijn tip: leer omgaan met stress en vraag hier hulp bij. Je kan zo georganiseerd, ambitieus en gemotiveerd zijn als je wilt, maar niet weten wat stress met je doet en het te laat signaleren kan zorgen voor een grote verstoring van je leer-/werkplezier en energiebalans. En tip 2: ontdek jouw talenten: hoe je deze wil inzetten in je studie én met het oog op de toekomst. Dit was mijn blog! Schroom niet om contact met me op te nemen (jsavonije@kessels-smit.com) als je vragen hebt of ervaringen wil uitwisselen!

Een kijkje in het leven van Mayke

Dag allemaal, mijn naam is Mayke Vereijken en ik ben universitair docent voor Leren in Organisaties aan de afdeling Educatie. Ik ben 34 jaar en

Ingelogd als: