Maak kennis met: Vanya van Savant Learning Partners

Savant Learning Partners

Wie ben je en wat heb je gestudeerd?

Mijn naam is Vanya Hendriks – Rooker (35). Ik heb de bachelor Liberal Arts and Sciences gedaan. Een opleiding waarin je multidisciplinair aan de slag gaat met wetenschap en maatschappelijke projecten. Iets wat in mijn huidige functie goed van pas komt! Maar daarover later meer… Binnen deze bachelor kies je een focus en dat was voor mij Onderwijswetenschappen. Als minor deed ik Arbeids- en Organisatiepsychologie. Ik wist altijd al dat ik de organisatiekant op wilde, dus dit was een mooie aanvulling op de andere vakken. Hierna heb ik de master Onderwijswetenschappen gedaan. Dit heet nu Educational Sciences met een meer internationaal karakter.

Hoe ben je in het werkveld terecht gekomen?

Gedurende een korte stageperiode, gecombineerd met een parttime studentenbijbaan, hield ik mij bezig met een online lesomgeving bij GITP (Gemeenschappelijk Instituut Toegepaste Psychologie). Hier ontwierp en ontwikkelde ik mijn eigen cursus gericht op de competentie ‘creativiteit’. Ik kreeg hier alle ruimte en daar ga ik altijd wel lekker op.

Waar ben je nu werkzaam en wat is jouw functie?

Na deze periode ben ik om me heen gaan kijken in de grote snoepwinkel die voor je staat als je klaar bent met je master. Er is zoveel keuze en zoveel tofs om te doen, dat geeft een heel fijn gevoel. Voor mij stond vast dat ik binnen een organisatie aan de slag wilde met leren en dat ik veel autonomie en diversiteit zocht. En dat is eigenlijk nog steeds zo. Na veel kopjes koffie op hele uiteenlopende plekken, kreeg ik een mooi aanbod bij Savant Learning Partners. Een onderwijskundig adviesbureau met een team van mega enthousiaste en leergierige collega’s. Dat voelde direct goed. Toen ik daar de kans kreeg om voor een heel divers klantenpakket hele diverse dingen op te pakken, was ik er al snel uit. Dit is mijn plek. Ik ben hier vier jaar geleden gestart in de rol van Learning and Development Consultant. Sinds twee jaar zijn we onderdeel van Group Moovs en ben ik naast consultant ook manager van Savant. Dit wil echter niet zeggen dat ik de inhoud loslaat. Dat is véél te leuk!

Wat houdt deze functie in?

De rol van L&D consultant is, je raadt het al, heel breed. Je werkt samen met organisaties aan projecten gericht op learning en change. Dit kan het inrichten van een nieuwe academie zijn, het opstellen van een visie op leren en dit vertalen naar leerinterventies, maar ook het opzetten van leerlijnen en het ontwerpen en ontwikkelen van de bijbehorende leerinterventies. Dit doe je in verschillende rollen: onderwijskundig projectleider, ontwerper, ontwikkelaar, trainer, adviseur, facilitator, etc.

Wat vind je het leukste onderdeel van je bezigheden binnen Savant?

Dat je echt impact maakt met wat je doet. Je staat midden in de organisatie en je ziet voor wie je het doet. We helpen medewerkers om de beste versie van zichzelf te worden. Dat is heel waardevol en dankbaar werk.

Wat is de grootste uitdaging in het vakgebied?

Er is veel vraag naar “hoe nu verder?” Corona heeft op veel organisaties en mensen veel impact. Hoe ga je hier als organisatie mee om? Hoe ondersteun je je medewerkers en faciliteer je het leren en werken (hybride/op afstand). De afgelopen twee jaar heeft een flinke verschuiving teweeg gebracht en is echt een versneller geweest voor digital.

Welke studieonderdelen komen terug binnen je functie?

Veel vakken zijn enorm relevant. Denk aan Educational Design and Consultancy of Learning In Organisations bijvoorbeeld. Zeker met de gastdocenten uit het werkveld die de brug slaan tussen de universiteit en de werkpraktijk. Die koppeling vind ik enorm waardevol en daar zitten zeker nog meer kansen. Als ik de opleiding nu opnieuw zou volgen, heb je alweer zoveel meer ‘haakjes’ om je kennis aan op te hangen. De context is cruciaal om echt te snappen waar je mee bezig bent. Schroom dus in je studententijd niet om te netwerken, kopjes koffie te drinken, een dag mee te lopen ergens en zo een goed beeld te krijgen van ‘het veld’.

Wat wil je studenten nog meegeven?

Gelukkig ben je nooit klaar met leren. Ik geloof heilig in een mindset waarin je open staat voor nieuwe ervaringen. En fouten maken? Doe maar lekker! Daar groei je alleen maar van. Wat mij betreft hoeft het allemaal niet zo voorzichtig. Ga gewoon voor wat goed voelt en doe je best. Dan kom je er wel. Mijn buikgevoel helpt me hierbij. Gaat het kriebelen als ik hoor wat er moet gebeuren? Dan weet ik genoeg. Let’s go!

Maak kennis met: Sanne van Esveld

Altijd weer een uitdaging: jezelf voorstellen zonder er een standaard opsomming van te maken. Laat ik beginnen met kort door de bocht te zeggen waar

Een kijkje in het leven van Luce

Hallo allemaal, mijn naam is Luce Claessens en ik ben de coördinator voor de ALPO aan de afdeling Educatie. Ik ben 43 jaar en woon

Ingelogd als: