Maak kennis met: Sophie van Malmberg

Malmberg logo

Mijn naam is Sophie Oude Nijhuis, ik ben 37 jaar oud, ik woon in Best met mijn man en zoontje van 3: Vince. Na de PABO heb ik van 2007 tot en met 2009 onderwijskunde gestuurd in Utrecht. Ik heb de pre-master en de master ‘Onderwijskundig Ontwerp en Advisering’ gedaan. Tijdens mijn master heb ik stage gelopen bij uitgeverij Malmberg in Den Bosch. Daarna heb ik mijn masterscriptie ook voor Malmberg geschreven. Deze ging over de meerwaarde van elaboratieve feedback bij het digitaal oefenen en verwerken.

Na mijn afstuderen ben ik les gaan geven op een basisschool en al snel genoeg ben ik dit gaan combineren met onderwijsadvieswerk voor Giralis, toentertijd een onderwijsadviesbureau in Den Bosch. Na enkele jaren is dit bedrijf helaas opgeheven. Na een aantal maanden zelfstandig ondernemen, ben ik in juni 2014 weer bij Malmberg terecht gekomen op de afdeling voorlichting voor het basisonderwijs. Daar werk ik nu, bijna 8 jaar later nog steeds, of eigenlijk moet ik zeggen: weer, want ik heb tussentijds ruim een jaar ander werk gedaan.

In mijn werk op de afdeling voorlichting ben ik samen met een team enthousiaste collega’s verantwoordelijk voor de service en de sales aan basisscholen. Mijn collega’s en ik hebben veel contact met scholen, zowel met scholen die op zoek zijn naar een nieuwe lesmethode, als met scholen die al enkele jaren met onze methodes werken. Scholen die op zoek zijn naar een nieuwe lesmethode, zoeken bijvoorbeeld een nieuwe methode voor taal, rekenen of lezen. Ook de keuze voor wat meer of wat minder digitaal werken is er één waar veel scholen zich momenteel mee bezig houden.

Ik voer diverse gesprekken met scholen waarin ik de inhoud en didactiek van onze methodes toelicht. Daarnaast denk ik ook met scholen mee over de organisatie in de klas en het optimaal werken met onze methodes. Ik bel en mail veel met leerkrachten, directeuren of intern begeleiders. Ook verzorg ik regelmatig een online bijeenkomst in Teams en modereer ik bij webinars die Malmberg geeft over de methodes. Onlangs ben ik bij twee bijeenkomsten aanwezig geweest voor onderwijsadviseurs die bij ons op kantoor kwamen voor meer informatie over de nieuwste versie van ‘Taal actief’, één van onze taalmethodes.

Het leukste aan mijn werk vind ik het adviseren en verder helpen van leerkrachten in het basisonderwijs. De visie en de didactiek van de methodes van Malmberg spreken mij echt aan en ik ben ervan overtuigd dat ik door mijn werk een steentje bijdraag aan beter onderwijs. Dat vind ik een heel mooie missie die ik in mijn werk iedere dag nastreef.

Tijdens mijn studie onderwijskunde heb ik veel geleerd over didactiek en over onderwijspsychologie. Deze kennis benut ik nu in mijn werk. Daarnaast hebben vakken over formatief en summatief evalueren, maar ook het lezen van wetenschappelijke artikelen me geholpen voor het werk dat ik nu doe. Ik kan zaken vlot analyseren en deze helder in kaart brengen. Mijn opleiding onderwijskunde sluit niet helemaal aan op het werk wat ik doe, maar ik hoop dat ik je met deze blog toch een inkijkje heb kunnen geven in het werk dat ik doe voor Malmberg en hoe mijn studie onderwijskunde daar bij geholpen heeft.
De specifieke kennis van het basisonderwijs die ik nodig heb voor mijn werk, heb ik voornamelijk opgedaan tijdens de PABO en tijdens de periode dat ik lesgaf. Wat ik jou als student zou adviseren, is om voor jezelf helder te krijgen welke specifieke doelgroep je het meest interessant vindt. Zo kun je je hier verder in verdiepen.

Veel succes met je studie en mocht je nog vragen aan mij hebben, dan zijn hieronder mijn LinkedIn-gegevens te vinden. Stuur me gerust een bericht!

Een kijkje in het leven van Luce

Hallo allemaal, mijn naam is Luce Claessens en ik ben de coördinator voor de ALPO aan de afdeling Educatie. Ik ben 43 jaar en woon

Een kijkje in het leven van Katie

Dit ben ik. Mijn naam is Katie en al van jongs af aan ben ik bezig met onderwijs. Dit begon op de basisschool met ‘schooltje’ spelen, waarbij mijn

Ingelogd als: